Kaune vyks popiežiaus vizito savanorių mokymai | Diena.lt

KAUNE VYKS POPIEŽIAUS VIZITO SAVANORIŲ MOKYMAI

  • 4

Šį šeštadienį, rugpjūčio 18 d., Kaune (Papilio g. 5) vyks popiežiaus vizito savanorių mokymai. Juose dalyvaus maždaug pusė visų pakviestųjų savanoriauti, apie 500 žmonių, – tai savanoriai, kurie vizito metu darbuosis Kaune. Kita pusė savanorių rinksis į mokymus Vilniuje rugsėjo 8 d. Iš viso popiežiaus vizito metu savanoriaus daugiau nei 1000 žmonių.

Mokymų dalyvių laukia intensyvi darbotvarkė, numatytos paskaitos apie Šventojo Tėvo vizitą Lietuvoje, jo reikšmę ir skleidžiamą žinią, taip pat susitikimai su popiežiaus vizito organizatoriais, kuriuose bus aptariami konkretūs savanorių darbai ir atsakomybės. Bendruomenės dvasią stiprins šv. Mišios ir vakaronė.

Savanorių pagalbos prireiks ne tik paties vizito dienomis, bet ir savaitę iki renginio bei keletą dienų po jo. Savanoriai padės įrengti susitikimų su popiežiumi vietas ir paruošti kelius, kuriais Vilniuje ir Kaune važiuos Pranciškus, kad visi norintys galėtų kuo patogiau su juo pasimatyti.

Vizito metu savanoriai budės popiežiaus kelyje, teiks informaciją apie renginius, nukreips žmones į sektorius ir pan. Savanoriai darbuosis liturgijos, logistikos, tvarkos ir srautų valdymo, informacijos palapinių komandose.

Ruošiantis popiežiaus Pranciškaus kelionei į Lietuvą šį pavasarį žmonės buvo kviečiami pildyti savanorio anketą ir taip prisidėti prie šio istorinio įvykio. Savanoriauti panoro rekordiškai didelis žmonių skaičius – sulaukta daugiau nei 1800 savanorių registracijos anketų. Prie pasirengimo vizitui taip pat prisideda keli šimtai ilgalaikių savanorių. Laukiant popiežiaus žmonės kviečiami savanoriauti ir savo bendruomenėse, parapijose, įsitraukti į "Carito" veiklą ir gerais darbais būti popiežiaus ambasadoriais savo aplinkoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

"Dievas lūpose, velnias širdyje" - sunku su nesavanoriais 'klapčiukais', dievu čia net nekvepia.

skl

Saunuoliai savanoriai, ju misija tokia reikalinga. O setonu tarnai tegu sau loja

Juris

visur perlenkta lazda
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS