Kauniečiai gali lengviau atsikvėpti: vandens tiekimas – atstatytas | Diena.lt

KAUNIEČIAI GALI LENGVIAU ATSIKVĖPTI: VANDENS TIEKIMAS – ATSTATYTAS

  • 13

Dėl rekordinių karščių šią savaitę dalyje Kauno vietų sutrikęs vandens tiekimas atstatytas. Tai šį penktadienį patvirtino bendrovė „Kauno vandenys“. Specialistų teigimu, atstatyti normalų vandens tiekimą padėjo kauniečių sąmoningumas ir keli skubūs techniniai sprendimai. Artimiausiu metu Kaune planuojama padidinti vandens atsargas – Vičiūnų ir Kleboniškio vandenvietėse suplanuoti nauji gręžiniai.

„Vakar apie 22 valandą dispečerinės specialistai pranešė, jog slėgis visame mieste atsistatė 95 procentais. Gali būti, kad vandens dar neturės tam tikra dalis vartotojų, bet tai būtų tik pavieniai atvejai. – teigė bendrovės „Kauno vandenys“ l.e.p. generalinis direktorius Ramūnas Šulskus. – Išspręsti problemą padėjo keletas faktorių. Visų pirma techniniai sprendimai – į sistemą pajungti papildomi rezervuarai Aukštaičių ir Apuolės gatvėse, Tunelio gatvėje atsukta vandens tiekimo linija. Žinoma, suveikė ir kauniečių sąmoningumas, kuomet per karščius nebuvo laistoma veja. Tai padėjo sukaupti didesnius kiekius rezervuaruose.“

Nemokamo vandens dalinimas bus tęsiamas tiek laiko, kiek reikės.

Pasak R. Šulskaus, tam, jog nepasikartotų panašūs atvejai, jau numatyti papildomi gręžiniai Vičiūnų ir Kleboniškio vandenvietėse. Šiuo metu keturiose Kauno miesto vandenvietėse veikia 123 gręžiniai.

„Taip pat ieškosime sprendimų, kaip išlaikyti balansą, kad nebūtų taip, kad vienoje miesto pusėje turime vandens rezervuarą ir perteklių, o kitoje jaučiamas vandens stygius“, – pabrėžė R. Šulskus.

Nuo ketvirtadienio miestiečiams buvo pradėtas nemokamai dalinti geriamasis vanduo. Bendrovė „Kauno vandenys“ pirmąsias 5 litrų geriamojo vandens talpas šį ketvirtadienį pristatė Vilijampolės mikrorajono daugiabučių namų gyventojams.

„Vandens slėgio situacija ir toliau bus stebima, o nemokamo vandens dalinimas bus tęsiamas tiek laiko, kiek reikės“, – pabrėžė R. Šulskus.

Vilijampolėje, Aleksote ir Šilainiuose gyvenantys kauniečiai geriamąjį vandenį (5 litrų talpose) nuo birželio 17 d.  galės atsiimti mikrorajonų seniūnijų patalpose. Nors vandens tiekimas pilnai atstatytas, gyventojų ir ateityje prašoma vyraujant stichiškai karštiems orams nelaistyti vejų nuo 18 iki 23 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

KAIMYNAS

LABAI lengva viska suversti karsciams

,

Te pabando neduoti, ateis Šančių bobos ir padarys tvarką.

Dana

Pasitaiko ir klaidų,bet Kaunui būtų gėda dėl vandens stygiaus / ne Kaunui bet Kauno vandenym
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS