Kauniečiai kenčia – priversti pirkti vandenį, turi grafikus, kada eiti maudytis | Diena.lt

KAUNIEČIAI KENČIA – PRIVERSTI PIRKTI VANDENĮ, TURI GRAFIKUS, KADA EITI MAUDYTIS

  • 38

Lietuvą alinant sausrai, kenčia ir gyventojai namuose. Didžiųjų Kauno gyvenamųjų kvartalų gyventojai priversti pirkti vandenį. Kai kurie gyventojai net turi grafikus, kada jiems eiti maudytis, o kitiems kaimynams, kada galima laistyti. Dėl susidariusios situacijos LNK kalbino gyventojus bei „Kauno vandenų“ generalinį direktorių.

Nemaloniais vandens vaizdais dalijasi Romainių mikrorajono gyventojai, kurie grįžę namo po darbų nori nusiprausti. Tačiau gyventojai priversti vandenį pirkti.

„Baisu. Ir indaplovė, ir kartą teko skalbimo mašinoje baltus drabužius skalbti tuo momentu, kai bėga tas baisiai žemėtas vanduo“, – pasakojo Romainių gyventoja Ieva Sadauskaitė-Sedlevičienė.

Teigiama, kad blogiausia situacija, kai visi aplinkiniai sugrįžta namo ir vienu metu visiems reikia vandens.

„Kaimynai dėliojasi grafikus, kada kas laistys, kada kas eis maudytis, nes kitu atveju, nei viena, nei kitą negali padaryti. Manau, kad tai nėra normalu“, – pasakojo kita Romainių gyventoja Kristina Ferro.

„Vaikus vakarais reikia maudyti, jau labai deriname laiką. Arba maudome šiek tiek anksčiau, kokią penktą valandą ar prieš šešias, kad dar vaikai spėtų išsimaudyti“, – sakė I. Sadauskaitė-Sedlevičienė.

„Kauno vandenys“ aiškina, kad nuosėdos iš vamzdynų nėra pavojingos, o jos atsiranda didinant slėgį.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Nuo didinamo slėgio ir didesnio vartojimo padidėja vandens srauto greitis. O vandens srauto greitis padidėja ir pakelia vamzdynuose galimas nuosėdas“, – akcentavo „Kauno vandenų“ generalinis direktorius Ramūnas Petras Šulskus.

Jeigu pas vienus bėga purvinas vanduo, pas kitus jo iš viso nėra.

„Dingsta vandens slėgis, tiesiog neįmanoma nusiprausti, nuprausti vaikų. Matau daug problemų šitoje vietoje. Viena iš problemų, kad kartais neįsijungia vandens šildytuvas ir neturime karšto vandens“, – pasakojo K. Ferro.

„Kauno vandenys“ sako, kad mieste vandens rezervų yra pakankamai.

„Vandens Kaune, vandenvietėse – netrūksta. Sakyčiau, ir siurblinėse, ir vartotojams netrūksta. Vadinamasis trūkumas susidaro piko metu – keturias penkias valandas per parą. Maždaug nuo 18 valandos iki 22-23 valandos vakare“, – pabrėžė R. P. Šulskus.

Gyventojai vandens neturi dėl to, kad kai būna karšti orai, visiems jo reikia vienu metu ir daug.

„Paros bendras suvartojimas – išaugęs. Suvartojimas išaugo iki 37 proc. Jeigu vertinti, kad tas prieaugis sukoncentruotas į keturias penkias valandas, tai išaugimas jau yra šimtais procentų. Arba apie 2,5 ir daugiau kartų“, – sakė R. P.  Šulskus.

Kol kas problema sprendžiama laikinomis priemonėmis.

„Piko metu padidinam iki pusės baro slėgį iš siurblinių. Paskui vyksta sužiedijimai, ten, kur galima, kad nebūtų galinių vartotojų, o žiediniu būdu tiekiamas vanduo“, – akcentavo R. P. Šulskus.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

to H

H Prieš 22 valandas "Nu uždraust laistyt žolę ir pasibaigs vandens trūkums. Kažkas pardavė idėją, kad žolė turi būti žalia per sausrą, nu ir pumpuoja, o kam ta žolė reikalinga, karvių niekas nelaiko, kaip ir ožkų." Taigi su kiekvienais metais Lietuvoje daugėja veganų, žolės juk reikia :)

Anonimas

idomu butu i ta dumbla pro mikroskopa paziuret , turbut praadeciau tik degtine gert

priversti pirkti vandenį

o kada jo duodavo už dyką? Nebent iš Nemuno pasisemtum.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS