Kauniečių konfliktas dėl namo administratoriaus: sąskaitas išrašinėja visi, kas netingi? | Diena.lt

KAUNIEČIŲ KONFLIKTAS DĖL NAMO ADMINISTRATORIAUS: SĄSKAITAS IŠRAŠINĖJA VISI, KAS NETINGI?

  • 7

Pernai pastatytame daugiabutyje Tvirtovės alėjoje butus įsigiję kauniečiai daugiau nei pusmetį mokėjo mokesčius už namo administravimą, kol suprato, kad nežino kam ir už ką moka, nes administratoriaus jie nepasirinko.

„Gaudavome sąskaitas, žinoma įmonė. Apmokam. Vėl gaunam. Vėl apmokam. Pasirodė šiek tiek keista, kad visiškai naujas namas, nebuvo jokio balsavimo“, – LNK sakė namo gyventojas Tadas Juknius.

Gyventojai ėmė domėtis, kam moka pinigus. 

„Sužinojome, kad administratorius be jokių sutarčių, be jokių pranešimų savivaldybei vykdė administravimo veiklą, kuri šiuo atveju yra tiesiog fiktyvi, nes nėra sutarimų, nei namo gyventojų pritarimo, nei registruotų sutarčių“, – teigė T. Juknius.

„Šiam namui turbūt sąskaitas išrašinėja visi, kas netingi. Kauno miesto savivaldybė kreipėsi į mūsų namo gyventojus raštu, kad mes išsirinktume namo administratorių“, – sakė gyventojas Almantas Pėstininkas.

Savivaldybė irgi nežinojo, kad yra namo administratorius. Oficialiai namo niekas neadministravo. 

„2020 metais patikrinus naujai įregistruoto daugiabučio gyvenamojo namo Registrų centro išrašą buvo nustatyta, kad nėra paskirtas bendro naudojimo objekto valdytojas“, – teigė Kauno savivaldybės Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėjas Raimundas Endrikis. 

Administratorius sako, kad dirbo pagal anksčiau sudarytas sutartis su statytoju.

„Kreipėsi namo įgaliotas asmuo, kuris buvo išrinktas jungtinės veiklos sutartimi.  Dar namas nebuvo pilnai priduotas, kiek man žinoma, berods buvo apie 80 proc. baigtumas namo tuo metu“, – aiškino „Civinity namai“ pastatų administravimo skyriaus vadovas Arūnas Armanavičius. 

Administratorius pripažįsta, kad klaidų visgi buvo padaryta, nes sutartis taip niekada ir nebuvo įregistruota Registrų centre. 

„Prasidėjo pandemija ir dėl tos priežasties pagrinde nebuvo galimybės ir užregistruoti tą sutartį. Vėliau, kadangi savininkai keitėsi, ir ta sutartis registrų centre nebuvo registruota“, – teigė „Civinity namai“ pastatų administravimo skyriaus vadovas.

Teisininkai sako, kad tokių atvejų, kai sutartis tarp valdytojo ir administratoriaus sudaryta ir viešai neregistruota, pasitaiko, tačiau laikyti jos nelegalia negalima.

Daugiau – vaizdo įraše:

 

GALERIJA

  • Kauniečių konfliktas dėl namo administratoriaus: sąskaitas išrašinėja visi, kas netingi?
  • Kauniečių konfliktas dėl namo administratoriaus: sąskaitas išrašinėja visi, kas netingi?
  • Kauniečių konfliktas dėl namo administratoriaus: sąskaitas išrašinėja visi, kas netingi?
LNK arch.nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Tadas

Pasigooglinkit Almantas Pėstininkas.

Anonimas

Baudziauninku reikalas APMOKETI VISAS saskaitas ir tyleti subines itraukus. Kas butu jeigu baudziauninkams duoti valia?

Reikalaujame teisėsaugos įsikišimo

Siunčia sąskaitas be jokio pagrįstumo, nesiteikia gyventojams nieko paaiškinti, įžūliai reikalauja pinigų. Kada tai baigsis ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS