Kaunietis dėkoja sąžiningiems Zoologijos sodo darbuotojams | Diena.lt

KAUNIETIS DĖKOJA SĄŽININGIEMS ZOOLOGIJOS SODO DARBUOTOJAMS

Apsilankymas Lietuvos zoologijos sode kauniečiui Rimui įsimins ilgam. Per žioplą klaidą jis vos neprarado didelės pinigų sumos, tačiau sąžiningi darbuotojai praskaidrino vyro dieną.

Į "Kauno dieną" paskambinęs kaunietis Rimas pasakojo, kad   trečiadienį jis kartu su žmona ir anūku apsilankė Lietuvos zoologijos sode. Užėjus į terariumą, Rimui suskambo mobilusis telefonas. Pokalbis sujaukė vyro mintis, jis paskendo apmąstymuose, ką reikės daryti toliau. O dar ir egzotiniai gyvūnai galvą susuko, tad dėl išsiblaškymo terariume ant palangės paliko savo rankinę. Joje buvo 600 eurų, kito automobilio užvedimo kortelė, asmeniniai daiktai.

"Nuėjau ir užmiršau ją. Sėdome į žmonos automobilį, o rakteliai buvo kišenėje, tad paprasčiausiai išvažiavau namo. Grįžęs pasigedau rankinės, maždaug po pusantros valandos susigriebiau, kad greičiausiai palikau Zoologijos sode, prie gyvačių. Tai toks šviesuliukas. Yra sąžiningų žmonių, labai noriu jai padėkoti, nes per stresą net vardo nepaklausiau", – dėstė Rimas.

Vyras pasakojo, kad sugrįžęs į Zoologijos sodą pirmiausia paklausė, ar jo rankinės niekas neatnešė į kasas. Darbuotoja nieko apie šį paliktą daiktą nežinojo, tad įleido jį į teritoriją, ir vyras nuskubėjo į terariumą. Čia darbuotoja paklausė, kokia buvo rankinė, kai kaunietis apibūdino, moteris jam rastą turtą atidavė.

600 eurų – tiek pinigų buvo paliktoje rankinėje.

Kaunietis tikino, kad rankinėje buvusi didelė pinigų suma dar nebuvo pats didžiausias galvos skausmas. Daug vertingesnė buvo automobilio užvedimo kortelė, nes atsarginės jis neturėjo, tad su savo automobiliu nebūtų galėjęs išvažiuoti, o padaryti naują kortelę kainuoja nemažai.

Vyras iš pradžių svarstė, ar apie istoriją papasakoti viešai, bet nusprendė, kad tikrai verta, nes reikia džiaugtis geromis akimirkomis ir gerais žmonėmis.

"Aplink tiek negražių dalykų, o aš sutikau sąžiningus ir gerus žmones. Juk galėjo pinigus tiesiog sau pasilikti, bet atidavė ir kartu išsprendė labai daug problemų. Tokie žmonės nusipelnė didžiausios pagarbos", – terariume dirbančiai moteriai dėkojo Rimas.

Lietuvos zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas pasakojo, kad nors sulaukiama daug lankytojų, pamestus daiktus darbuotojai randa retai. Yra pasitaikę, kad žmonės į kasas atnešė mobilųjį telefoną, pirštines ir kitokius smulkius daiktus, kurie greičiausiai iškrito lankytojams iš kišenių.

"Ko gero, kasose dirbantys darbuotojai daugiau žino apie pamestus ir rastus daiktus, į administraciją lankytojai šiais klausimais kreipiasi retai. Atsimenu vieną kartą darbuotojai rado jau parūdijusius automobilio raktelius. Buvo keista, kad niekas nepasigedo ir automobiliu išvažiavo į namus", – apie radinius kalbėjo A.Didžiokas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

jojo

Kodėl ir man materialistinės mintys į galvą lenda? Ar atsidėkojo?

kaunietis

Atsidekot tai reikejo, dar nevelu, be to, verta paskelbti tos saziningos darbuotojos varda ir pavarde.

.xx

Lb gražu ką ponas rašot.,bet ne mažiau svarbu ir atsidėkoti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS