Kauno „Akropolis“ kviečia į rankdarbių mugę | Diena.lt

KAUNO „AKROPOLIS“ KVIEČIA Į RANKDARBIŲ MUGĘ

  • 0

Kurtas rankomis, su meile ir kupinas šilumos, nuoširdumo bei išradingumo. Išsirinkti tokias kalėdines dovanas sau ir savo artimiesiems kviečia gruodžio 2-ąją Kauno „Akropolyje“ vyksianti rankdarbių mugė, skirta Tarptautinei žmonių su negalia dienai paminėti.

Šiemet jau trečią kartą prekybos centre vykstančio renginio organizatoriai kviečia atsigręžti į tuos, kurie drąsiai priima likimo mestus iššūkius. Prekybos centre vyksiančioje mugėje kauniečiai ir miesto svečiai galės įsigyti neįgaliuosius vienijančių organizacijų narių pagamintų rankdarbių.

Lygiai prieš tris dešimtmečius, 1992-ųjų pabaigoje, Jungtinių Tautų Organizacija gruodžio 3-ąją paskelbė Tarptautine žmonių su negalia diena. Jos tikslas iki šiol yra atidžiau pažvelgti į negalią turinčiųjų kasdienybę ir vaidmenį visuomenėje. Kartu – priminti, kad ne neįgaliuosius lydintys iššūkiai, o pastarųjų vertinimas vis dar kuria barjerus tarp žmonių.

Šią atskirtį ir stengiasi griauti Kauno „Akropolyje“ organizuojama mugė, kviečianti įsigyti rankdarbių, kuriuos kūrė neįgaliuosius vienijančių organizacijų nariai. Jų mugėje dalyvaus išties gausus būrys. Tai labdaros ir paramos fondo „Pamatyk“, asociacijos Kauno „Arkos“ bendruomenė, Lietuvos Samariečių bendrijos, viešosios įstaigos „Ištiesk pagalbos ranką“ bei daugelio kitų, viso net septyniolikos, skirtingų organizacijų nariai.

Tačiau ypatingi ne tik mugės dalyviai, bet ir jų kurti rankdarbiai. Anot renginį organizuojančios Kauno savivaldybės Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininko dr. Donato Večerskio, kiekvienas čia apsilankęs galės įsitikinti, jog visi kūriniai tiesiog spinduliuoja darbų autorių šiluma bei išradingumu.

Visi mes esame žmonės – su savo likimais, svajonėmis, darbais ir kūryba.

„Šis renginys yra ne vien prekybos vieta. Jis kartu ir trina bei griauna žmonių sukurtus barjerus, galbūt – net abipuses baimes. Be to, didžiulis srautas mugės lankytojų pamato, kad, iš tiesų, nėra tų skirtingų pusių. Visi mes esame žmonės – su savo likimais, svajonėmis, darbais ir kūryba. Juk kiekvienas kurdamas išreiškiame save. Todėl šie viešumoje pasirodantys kūriniai, susidomėjimas jais ir kuria saitus visuomenėje. Drauge – stiprina savo vertės suvokimą rankdarbių autoriams“, – pastebėjo dr. D. Večerskis.

Jis priduria – renginys kviečia į negalią turinčius žmones žiūrėti ne su gailesčiu, o pamatyti, kad visi esame lygūs, gebantys kurti bei drauge gyventi palaikančioje, suprantančioje ir padrąsinančioje bendruomenėje.

Tokiai nuomonei pritaria ir mugės dalyvius jau trečius metus iš eilės svetingai pasitinkančio Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė. Pasak jos, prekybos centre didelis dėmesys skiriamas visuomeninėms ir socialinėms iniciatyvoms, nuolat stengiamasi kurti bendruomeniškumo jausmą, prisidedant prie prasmingų projektų ir teigiamų pokyčių visuomenėje.

„Akropolio“ nuotr.

„Džiaugiamės galėdami kurti kiekvienam draugišką ir pozityvią aplinką, teikti paramą jos stokojantiems, netgi keisti visuomenėje vyraujančius stereotipus. Būtent pastaruosius ir griauna ši rankdarbių mugė. Ji ne tik kviečia išsirinkti kalėdines dovanas, bet ir pamatyti, kad jokia negalia negali atimti iš žmonių nuoširdumo, kūrybiškumo bei meilės. Tai ir yra tikrasis Kalėdų stebuklas“, – pažymėjo B. Kuodytė.

Mugė, skirta Tarptautinei žmonių su negalia dienai paminėti, vyks gruodžio 2-ąją, antrame Kauno „Akropolio“ aukšte prie 2A išėjimo. Renginys – nemokamas.

GALERIJA

  • Kauno „Akropolis“ kviečia į rankdarbių mugę
  • Kauno „Akropolis“ kviečia į rankdarbių mugę
  • Kauno „Akropolis“ kviečia į rankdarbių mugę
„Akropolio“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS