Kauno apylinkės teisme – pagarbos vertas elgesys: darbuotoja išgelbėjo žmogaus gyvybę | Diena.lt

KAUNO APYLINKĖS TEISME – PAGARBOS VERTAS ELGESYS: DARBUOTOJA IŠGELBĖJO ŽMOGAUS GYVYBĘ

  • 7

Po posėdžio Kauno rūmų koridoriumi eidama teismo psichologė Ina Božokienė atsidūrė laiku ir vietoje: išgelbėjo žmogaus gyvybę. Šiandien jai įteikta padėka už drąsą, profesionalumą ir ištikimybę savo pareigai.

Kartais teismo procesų sūkury ištinka net pačios netikėčiausios, sudėtingiausios ir nestandartinės situacijos. Teismo darbuotojai turi būti pasiruošę viskam: greitai reaguoti į susiklosčiusią situaciją ir svarbiausia – priimti tinkamus sprendimus. Pasak teismo vadovo Arūno Purvainio, Ina ir yra tas pavyzdys, kai ištikus kritinei gyvenimiškai situacijai, jai puikiai pavyko susitvardyti ir priimti reikalingą sprendimą.

Vakar popietę Kauno apylinkės teisme įvykęs atsitikimas galėjo pasibaigti tragiškai, tačiau dėka profesionalios ir drąsios teismo darbuotojos – baigėsi laimingai.

Medikės išsilavinimą ir net 17 metų patirtį reanimacijos skyriuje turinti teismo psichologė I. Božokienė vakar išgelbėjo žmogaus gyvybę.

Ina pasakojo, jog jai einant teismo koridoriumi, staiga, prie pat jos kojų susmuko pensinio amžiaus vyras. Patikrinusi jo pulsą, kvėpavimą ir širdies ritmą, medikė iš karto suprato, kad tai nėra paprastas apalpimas. Dingus gyvybės ženklams, ji vyrą ėmėsi reanimuoti. Po intensyvaus 5 min. gaivinimo, senoliui pamažu atsistatė kvėpimas, atsirado širdies ritmas.

„5–7 minutės gaivinant žmogų – kritinės, todėl labai svarbios jo gyvenime. Tokioje situacijoje svarbiausia – nepasimesti ir, įvertinus gyvybines funkcijas, duoti tinkamus nurodymus šalia esantiems pagalbininkams. Tuomet pagalba bus suteikta“, – patarė teismo psichologė, šiuo atveju pagalbą suteikusi laiku, operatyviai ir tinkamai.

I. Božokienė pagalbą teikė iki tol, kol ligonį perėmė skubios pagalbos medikų komanda. Vyras buvo išgabentas į gydymo įstaigą, kur jam bus suteikta tolesnė medicininė pagalba ir priežiūra.

5–7 minutės gaivinant žmogų – kritinės, todėl labai svarbios jo gyvenime.

Kauno apylinkės teismo pirmininkas A. Purvainis šiandien vykusio susirinkimo metu viso kolektyvo akivaizdoje padėkojo I. Božokienei už greitą, ryžtingą ir drąsų poelgį bei skyrė padėką: „2022 m. gegužės 2 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose suteikusiai pirmąją būtinąją medicininę pagalbą ir išgelbėjusiai byloje dalyvaujančio asmens gyvybę, veikusiai greitai bei ryžtingai“, – rašoma padėkoje.

Teismo pirmininko nuomone, standartinėse situacijose visi puikiai žino, kaip reikia elgtis, tačiau atsitikus neįprastai situacijai, galbūt vienintelei gyvenime, būtent ryžtas, gebėjimas susikaupti ir priimti geriausius sprendimus darbuotoją išskiria ir daro pavyzdžiu. „Šiuo atveju Ina yra pavyzdys kiekvienam iš mūsų“, – sako A. Purvainis.

„Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi aukšta mūsų teismo darbuotojų kvalifikacija, o Inos parodyti neeiliniai sugebėjimai, ryžtas ir drąsa yra pavyzdinis kiekvieno darbuotojo ir piliečio elgesys“, – pažymėjo teismo vadovas.

GALERIJA

  • Kauno apylinkės teisme – pagarbos vertas elgesys: darbuotoja išgelbėjo žmogaus gyvybę
  • Kauno apylinkės teisme – pagarbos vertas elgesys: darbuotoja išgelbėjo žmogaus gyvybę
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

vieni [ teisejai su prokurorais ir tyrejais]

zmones priveda prie infarkto ir mirties ysitempe pas save y kabinetus , antri - isejusius is kabineto ,ir koridoriuose gave infarktus ,juos ciuchina ir daro dirbtinus kvepavimus ....taip sakant seimynine ranga , o uz tai pasiskirtas ir gautas premijas dalinasi per puse....

Anonimas

gelbejimo pirmumas butinas pirminikui sios specialybes darbuotoju...

0...

Nereikia tampyti pensininkus po teismus nereikės gaivinti piara parašė gydytoją bet dirba teisme kur arčiau lovys didesnis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS