Kauno atgimimas įsibėgėja – prikeliama dar viena ypatinga vieta | Diena.lt

KAUNO ATGIMIMAS ĮSIBĖGĖJA – PRIKELIAMA DAR VIENA YPATINGA VIETA

  • 24

Iki 2020 metų atnaujinti visus miesto parkus ir laisvalaikio erdves pasiryžęs Kaunas žengė dar vieną svarbų žingsnį. Atnaujinimo darbai verda gamtos perlu vadinamame Pažaislyje. Čia atnaujinami pėsčiųjų takai, naikinami šabakštynai, o pavasarį kauniečių patogumui bus įrengti suoliukai.

„Pažaislio vienuolyno prieigose išsiraizgiusius takus pamėgusios tiek jaunos šeimos su vaikais, tiek ir dviratininkai, ar į paplūdimius vasarą keliaujantys poilsiautojai. Norime, jog iškylos negadintų ištrupėję, nelygūs takai ir sutręšę suoliukai, todėl ir ėmėmės paprastų, bet būtinų tvarkymo darbų“, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Pasak V. Šiliausko, bendras atnaujinamų takų ilgis siekia 3 kilometrus. Pavasarį kauniečių patogumui miške bus įrengti nauji patogūs suoliukai ir šiukšliadėžės.

Pastarąsias kelias savaites Pažaislyje taip pat vyko kasmetiniai miško priežiūros darbai. Jų metu miškas buvo vaduojamas nuo šabakštynų ir krūmokšnių bei tapo šviesesnis. Šiuo metu kelininkai atnaujina susidėvėjusius takus.

„Takais niekas nesirūpino ilgus metus. Daugumos jų būklė buvo labai prasta. Asfaltavimo darbus planuojame užbaigti per keletą artimiausių dienų, kai tik leis oro sąlygos, vėliau bus demontuoti senieji suolai“, – sakė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Šiuo metu laisvalaikio erdvių atnaujinimo darbai vyksta Draugystės, Santarvės, Santakos parkuose, Nemuno ir Nevėžio santakos draustinyje, Aleksoto apžvalgos aikštelėje bei Marvelės upelio slėnyje. Šįmet kauniečiams duris atvėrė rekonstruoti Dainavos ir Kalniečių parkai.

GALERIJA

  • Kauno atgimimas įsibėgėja – prikeliama dar viena ypatinga vieta
  • Kauno atgimimas įsibėgėja – prikeliama dar viena ypatinga vieta
  • Kauno atgimimas įsibėgėja – prikeliama dar viena ypatinga vieta
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (24)

...

Kaune tik griovimai įsibėgėja, plinta kaip maras... va su sutvarkymu tai jau DAUGIAU nei PROBLEMOS. (Krabas savo žmonikę nuleido nuo laiptų, dabar tas pats visų kauniečių laukia).

Viciunia iš Šančiu

O kada naujos šiukšliadėžės bus įrengtos Nemuno saloje?žada jau treti metai Švaros pažadukai.

Pagaliau

Kaunas irgi turi marias, nors ir ne Kursiu. Bet ir salia ju galima sukurti bent panasia krantine i Juodkrantes (ir geresne nei Nidos)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS