Kauno autobusus užplūdo zuikiai | Diena.lt

KAUNO AUTOBUSUS UŽPLŪDO ZUIKIAI

  • 11

Kauno autobusuose ir troleibusuose kontrolieriai fiksuoja zuikių antplūdį. Vien gruodį surašyta beveik 700 pažeidimų protokolų.

Kauno autobusuose ir troleibusuose kontrolieriai fiksuoja zuikių antplūdį. Vien gruodį surašyta beveik 700 pažeidimų protokolų.

"Dorsimus" kontrolieriai atkreipė dėmesį, kad praėjusį mėnesį daug keleivių įkliuvo, nes neturėjo dokumento, patvirtinančio, kad gali naudotis lengvatiniu bilietu. Už tai gresia bauda nuo 20 iki 40 litų. Jei pažeidėjas nepristato reikiamų dokumentų, bauda gali padidėti ir iki 100 litų.

Šiomis dienomis į miesto autobusus ir troleibusus plūstelėjo keleiviai, važiuojantys be bilieto. Nemaža dalis keleivių turi įsigiję elektroninius bilietus, tačiau nebuvo jų aktyvavę, o tai prilygsta važiavimui be bilieto. Kiti keleiviai neatkreipė dėmesio, kad jų e. bilieto kortelės baigė galioti sausio 1-ąją.

Pasak vyresniosios kontrolės vadybininkės Romos Matulevičienės, tik trečdalis keleivių, pažeidusių važiavimo autobusuose ir troleibusuose tvarką, pripažįsta savo kaltę ir susimoka baudas. Didesnė dalis zuikių ieško įvairiausių priežasčių, siekdami išvengti nuobaudos.


Gali ir išlaipinti

Kontrolieriai tikrina keleivių elektroninius ir popierinius bilietus bei teisę į transporto lengvatą įrodančius asmens dokumentus.

Jie turi teisę asmenims, padariusiems administracinį teisės pažeidimą keleiviniame kelių transporte, įstatymų nustatyta tvarka skirti administracinę baudą ar surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą, taip pat pažeidėjus pristatyti į policiją asmens tapatybei nustatyti, jeigu šie neturi asmenį paliudijančių dokumentų.

Kontrolieriai gali išlaipinti keleivius be bilieto, jeigu jie atsisako jį įsigyti, paimti negaliojančius ar suklastotus bilietus ir pridėti juos prie protokolo. Per patikrinimus kontrolieriai užtikrina viešąją tvarką.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

baikit jus vienakart verkt del tu kainu nes pas mus dar kaune jos mazos. O vilniuj tai zymiai didesnes kainos

patikrina

kontrole autobusa,islipa,o keleiviai jau lipa ne nesivargindami pasizymeti bilietu.Ir tip kas kart netgi seni zmones nevengia taip daryti.Dar viena negera yda,kad vairuotojas leidzia benamiams vazineti transportu,teko atsisesti i prislapinta sedyne,o jausmas tikrai baisus.

miestietis

sugrįžom į pradines pozicijas-keleiviai lipa per visas duris, moksleiviai iš viso nežymi bilietų, dvokiantys benamiai važinėja ir sėdi neįgaliųjų( ir ne tik) vietose ir dar nepatenkinti žiūri į tuos, kurie nori juos iškrapštyti.O vairuotojai užsikabina kabinose naktines užuolaidas ir nekreipia dėmesio.KAS ATSAKO UŽ TVARKĄ AUTOBUSE?Tai va...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS