Kauno butų ūkis: darbovietė, kur verta būti darbščiam | Diena.lt

KAUNO BUTŲ ŪKIS: DARBOVIETĖ, KUR VERTA BŪTI DARBŠČIAM

  • 18

Kauno butų ūkis yra geras pavyzdys darbdaviams, kaip atsiperka darbščių darbuotojų motyvavimas. Prieš trejus metus įdiegus naują atlyginimų sistemą įmonės našumas nuolat auga, daugėja užsakovų, todėl įmonė planuoja plėtrą ir kviečia į savo kolektyvą įsilieti naujus specialistus.

Užsakymų gausa

Pagrindinė savivaldybės valdomo Kauno butų ūkio veikla – daugiabučių gyvenamųjų namų bendrojo naudojimo objektų administravimas, techninė priežiūra, remontas bei avarijų namo inžineriniuose tinkluose likvidavimas visą parą. Tačiau kasmet daugėja ir kitokių darbų. Įmonė laimėjo konkursą miesto socialiniams būstams remontuoti, taip pat ji prižiūri ir remontuoja miesto darželių-lopšelių, mokyklų inžinerinius tinklus.

Kauno butų ūkyje dirba apie 130 specialistų. Dauguma jų – statybininkai, apdailininkai, elektrikai, stogdengiai, santechnikai, šilumos sistemų specialistai. Kaip sakė Kauno butų ūkio techninės priežiūros direktorė Vaidilutė Minevičienė, nuolat augant darbų apimtims nutarta didinti ir specialistų skaičių. „Darbuotojų motyvavimas davė puikių rezultatų: auga įmonės darbo našumas, daugėja užsakymų, todėl reikia didinti ir specialistų skaičių“, – sakė ji.

Kauno butų ūkis laukia darbščių įvairių sričių specialistų. Jie aprūpinami moderniais ir patogiais įrankiais, kitomis darbo priemonėmis, suteikiamas įmonės transportas. „Mūsų įmonė turi senas tradicijas, draugišką kolektyvą, dirbame skaidriai, teikiamos visos socialinės garantijos, vyrauja tarpusavio pagarba“, – tikino V.Minevičienė.

Našumas kasmet didėja

Kauno butų ūkio vyriausioji finansininkė Edita Juškevičienė pabrėžė, kad darbuotojų motyvavimas, dėmesys jiems duoda puikių rezultatų ir įmonei. „Našumas kasmet vis didėja ir kartu daugėja klientų, užsakymų, visa tai lemia ir augančias pajamas“, – džiaugėsi ji.

Darbininkai gauną atlyginimą pagal atliktas darbų apimtis. „Sąmatose už, pvz., remonto darbą visada numatome lėšų darbininkų ir darbų vykdytojo uždarbiui. Tarkime, apdailininkas apsiima remontuoti socialinį būstą. Jis suinteresuotas baigti darbą kokybiškai ir greitai, o baigęs imtis kito objekto, nes kuo daugiau padarysi, tuo didesnį atlyginimą gausi. Tokia pati paskata yra ir darbų vykdytojams. Dėl to darbininkai noriai imasi daugiau darbų, jiems nekyla noras piktnaudžiauti laiku.

„Žmones motyvuoja tai, kad jie dirbdami daugiau valandų padaro daugiau darbų, o spartus ir kokybiškas darbas nulemia ir darbo užmokestį. Dėl to tarp dirbančiųjų tokių, kurie skųstusi atlygiu mažai arba beveik nėra. Beje, beveik visų darbininkų atlyginimas pas mus didesnis nei konkurentų“, – tvirtino E.Juškevičienė.

Kauno butų ūkio darbuotojai taip pat apdraudžiami nuo nelaimingų atsitikimų ne darbo metu. „Esu pati pasinaudojusi šiuo draudimu, kai susilaužiau koją laisvalaikiu. Pats įvykis, žinoma, nedžiugino, bet išmoka buvo gera paguoda“, – šypsojosi E.Juškevičienė.

Kviečiame prisijungti prie Kauno butų ūkio kolektyvo.

Užtikrina kokybę

Motyvuoti ir skatinami darbuotojai suinteresuoti gerai dirbti, atsiduoti savo darbui, todėl įmonė gali garantuoti ir darbų kokybę. Bendrovė užtikrina pagrindinių namo konstrukcijų (sienų, stogo, pamatų, laiptų, balkonų) mechaninį patvarumą ir saugų bendrojo naudojimo inžinerinės įrangos (elektros, šildymo, karšto ir šalto vandens, nuotekų) naudojimą.

Kauno butų ūkis administruoja apie 500 daugiabučių namų butų ir kitų patalpų bendrąją dalinę nuosavybę. Teikiamos paslaugos ir daugiabučių namų bendrijoms, namams, kuriuose įregistruota jungtinė veikla, komercinės paskirties pastatams ir visiems kitiems pastatams, kuriems reikia techninės priežiūros, avarinės tarnybos, patalpų administravimo, šildymo ir karšto vandens tiekimo sistemų eksploatavimo bei įvairių remonto darbų.

Kauno butų ūkio veiklos kokybę garantuoja atestuotos ir sertifikuotos paslaugos. Įdiegti ISO kokybės vadybos standartai statybos, daugiabučių namų, pastatų priežiūros ir administravimo srityse. Dirba aukščiausios kvalifikacijos specialistai, turintys ilgametę patirtį pastatų priežiūros srityje. „Tai, kad įmonė pati atlieka daug ūkio darbų, neieškodama rangovų, leidžia užtikrinti palankias gyventojams kainas“, – sakė V.Minevičienė.

Kauno butų ūkis yra ilgiausiai veikianti pastatų priežiūros įmonė mieste.

Kauno butų ūkis nenuvilia ir grįžusių iš emigracijos. Plataus profilio statybininku įmonėje ir įvairius remonto darbus atliekantis Dalius sakė 15 metų gyvenęs Vokietijoje ir ten turėjęs savo įmonę. „Grįžome su šeima į Lietuvą ir esu labai patenkintas, kad dirbu Kauno butų ūkyje. Tenkina ir uždarbis, ir pagarba darbuotojui. Šie abu dalykai netgi pranoko lūkesčius, kai gavau pasiūlymą čia įsidarbinti. Apie jokią kitą darbovietę ar išvykimą svetur nė negalvoju“, - šypsojosi Dalius.

Daugiau informacijos apie galimybę įsidarbinti teiraukitės telefonu 8 672 50848 arba elektroninio pašto adresu info@kbu.lt.

GALERIJA

  • Darbai: pagrindinė savivaldybės valdomo Kauno butų ūkio veikla – daugiabučių gyvenamųjų namų bendrojo naudojimo objektų administravimas, techninė priežiūra, remontas bei avarijų namo inžineriniuose tinkluose likvidavimas visą parą.
Akvilės Snarskienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Kauno gyventoja

Visiška tiesa. Anarchija, nesiskaitimas su gyventojais, susisiekti neįmanoma,o vadybininkai tuščia vieta. Didesnio pasityčiojimo nemačiau. Užrašo darbus , kurių neatlieka, už kuriuos moka gyventojai. Sėdi kabinetuose ir savo užpakalių nepajudina. Čia tai tikra šaraškino kontora. Lauk juos.

A. Smetonos al.

Administracija jaučiasi nebaudžiama, su gyventojais komunikuoja tik kai jiems patiems reikia, į užklausimus neatsako jau kelintą kartą. Vadovų kontaktų neįmanoma rasti, o vadybininkai - tuščia vieta. Žodžiu, anarchija visiška....

Kaunietis

Vagių kompanija.Administratoriai nesiteikia sušaukti susirinkimų informuoti apie atliekamus dar bus.Darbų įkainiai pai mti iš lubų.Atseit sandarino namo galinės sienos siūles- pateikė kosminę kainą.Nuvyko namo įgaliotinis pasiaiškinti iš kur tokie į kainiai?Atsakymas-kokius norime,tokius taikome.Paprašius darbų kalkuliacijos buvo mandagiai išprašytas lauk.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS