„Kauno diena“ įsitvirtino lyderio pozicijoje | Diena.lt

„KAUNO DIENA“ ĮSITVIRTINO LYDERIO POZICIJOJE

  • 24

Naujausi tyrimai rodo, kad dienraštis „Kauno diena“ yra skaitomiausias leidinys Kauno mieste ir regione. KANTAR 2020 m. pavasario spaudos auditorijos tyrimai atskleidė, kad informatyvus, patikimas ir visą regioną aprėpiantis dienraštis įdomus dideliam žmonių ratui.

Tiesiog dominuoja

„Naujausi spaudos auditorijos tyrimai išties maloniai nustebino – „Kauno diena“ yra populiariausias laikraštis Kauno mieste bei regione ir šių pozicijų neketina užleisti. Esame dėkingi už pasitikėjimą kiekvienam skaitytojui, o jų pagal KANTAR  auditorijos tyrimų duomenis, turime 70,8 tūkst.“, – sako bendrovės „Diena Media News“, leidžiančios „Kauno dieną" direktorius Tadas Širvinskas.

Tyrimas parodė, kad kiti laikraščiai Kaune ir apskrityje surenka vos 18–26 tūkst skaitytojų, tad „Kauno dienos" lyderystė mieste ir regione – neabejotina.

„Neabejojame, kad vienas iš „Kauno dienos" pranašumų – dienraščio formatas“, – sako laikraštį leidžiančios bendrovės vadovas T.Širvinskas.

Pasieks ir pirmadieniais

Prieš kurį laiką nemažai leidinių nusprendė kiek atsitraukti iš spausdintinės žiniasklaidos erdvės: nutraukta "Lietuvos žinių" leidyba, "Lietuvos rytas" leidžiamas ne penkis, o vos tris kartus per savaitę, rečiau skaitytojus pasiekia ir kiti leidiniai. Turėdama gausų skaitytojų ratą "Kauno diena" į jų rankas iki karantino atkeliaudavo šešis kartus per savaitę.

Šalį apėmus koronaviruso pandemijai, "Lietuvos paštas" nusprendė pirmadieniais nebeplatinti leidinių, todėl skaitytojai laikinai liko be pirmadieninių dienraščio numerių. Tačiau jau nuo birželio 29-osios skaitytojai vėl galės mėgautis "Kauno diena"  šešias dienas per savaitę.

"Viešumoje vis dar vyrauja nuomonė, kad spausdintinės žiniasklaidos padėtis Lietuvoje yra bloga, tačiau mūsų rezultatai byloja, kad kokybiškos žiniasklaidos poreikis neslopsta", – pastebi T.Širvinskas.

Temų įvairovė

"Džiaugiamės ištikimais "Kauno skaitytojais", kurie draugauja su mumis ne tik skaitydami laikraštį, bet ir rašo laiškus, skambina, diskutuoja, kelia klausimus, kritikuoja ir siūlo įvairiausias temas. Girdėdami jūsų rūpesčius ir pageidavimus galime tobulėti, kad "Kauno diena", be kurios daugybė kauniečių neįsivaizduoja savo dienos, būtų dar įvairesnė ir įdomesnė mūsų skaitytojams", – sako "Kauno dienos" vyriausiasis redaktorius Arūnas Andriuškevičius.

Skaitytojai "Kauno dienoje" randa ne vien naujausių žinių apie įvykius mieste, Lietuvoje ir pasaulyje, bet ir kassavaitinius teminius priedus "Sveikata", "Ekonomika", "Santaka", "Namai", "TV Diena", o didžiausias šeštadieninis priedas "Gera diena", pristatydamas įdomias asmenybes, laisvalaikio temas, naudingus patarimus ar net receptus gardžiam atokvėpiui prie stalo, pakylėja skaitytojus gerai nuotaikai ir gerai dienai.

Esame dėkingi už pasitikėjimą kiekvienam skaitytojui, o jų pagal KANTAR  auditorijos tyrimų duomenis, turime 70,8 tūkst.

"Kauno dienai" rūpi ne tik miesto, bet ir Kauno rajono gyventojai, tad jau ne pirmus metus leidžiamas skaitytojų pamėgtas priedas "Kauno rajono diena".

Daugiau leidinių

Ir tai ne viskas. Nors "Kauno diena" ypač daug dėmesio skiria kultūrai, menui, muzikai, į laikraščio puslapiai visko negali aprėpti, tad neišsemiamas kultūros temas gvildena mūsų leidžiamas žurnalas "370". Tai vienintelis didžiausias nemokamas miesto kultūros žurnalas Lietuvoje, 13,5 tūkst. egz. tiražu platinamas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Marijampolėje, Palangoje, Birštone, Utenoje, Druskininkuose, Tauragėje, Anykščiuose – iš viso 350 vietų.

Savo prenumeratorius "Kauno diena" keturis kartus per metus nudžiugina žurnalu "Sveikata", kurį taip pat galima įsigyti spaudos platinimo vietose. "Džiaugiamės, kad šis mūsų kūdikis yra skaitomiausias sveikatos temų žurnalas Lietuvoje", – pastebi T.Širvinskas.

"Kauno dienos" redakcijos kolektyvas kviečia ir toliau draugauti dalijantis žiniomis, o tie, kurie dar netapo ištikimais dienraščio skaitytojais, turi puikią progą – iki liepos 3 d. vyksta metinė "Kauno dienos" prenumeratos akcija.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Genovaiutė

O aš daugiau nebeprenumeruosiu Kauno dienos. Tai bus pirmas kartas mao gyvenime. Ir "ačiū" galiu pasakyti naujai paskirtam laikraščio platintojui, kuris ypač šeštadieninę Kauno dieną kaskart atneša vos ne vakare, jei 16,30 val. ledinio dar nėra pašto dėžutėje. Ir taip kiekvieną šeštadienį. O ir darbo dienomis nežinai kada sulauksi, nes pristatymo valandos "šokinėja" dideliu skirtumu, nėra jokio konkretumo, nors kasdien spaudą gauna tie patys gyventojai Dabar einu ir einu.Deja, deja...Tai gal keiskite pavadinimą į "Vakarinė Kauno diena"? Visą dieną be TV programos. O taip, kiek gyvenu, kaip būdavo smagu skaityti 7-8 val. gautą spaudą geriant kavą. Taip dirbo ankstesnieji išnešiotojai. Visada žinojau, kad 8 val. rasiu "Kauno dieną". Nieko nepadėjo nei pokalbiai su pačiu naujuoju išnešiotoju nei mano skambučiai Kauno dienos platintojų tarnybai. Taip, kad, mielieji, "nusivažiavot", įstatėt ragus darbininkui, kuris tapo viršesnis ir už patį direktorių Tadą...

Anonimas

Reklaminių straipsnių KD nežymi, tad neaišku, kaip svariai prie lyderio pozicijos prisidėjo savivaldybė(s) su savo paslėptos reklamos užsakymais

>...< \\\\\.../////

Visi durniai pasirašo trim taškiukais arba nuliukais,nes daugiau nemoka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS