„Kauno dienos“ studija: laikas kalbėti apie kitą šių laikų žudiką – neaktyvumą | Diena.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJA: LAIKAS KALBĖTI APIE KITĄ ŠIŲ LAIKŲ ŽUDIKĄ – NEAKTYVUMĄ

  • 3

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Lietuvos sporto universiteto Fizinio ir socialinio ugdymo katedros profesorius, dr. Arūnas Emeljanovas.

Dr. A. Emeljanovas ne vieną dešimtmetį specializuojasi vaikų fizinio aktyvumo srityje.

„Prieš 20-t metų visos valstybės kalbėjo apie pagrindinį žudiką – cigaretę. Tai davė tam tikrus rezultatus. Dabar laikas kalbėti apie kitą žudiką – neaktyvumą. Nes nuo fizinio neaktyvumo pasaulyje miršta panašiai tiek žmonių, kiek ir nuo rūkymo“, – įspėja profesorius.

Kaip paskatinti vaikus mankštintis ir kaip tai daryti net ir karantino sąlygomis, koks tėvų ir mokyklos vaidmuo fizinio aktyvumo propagavime, kiek galima kliautis internete esančiais mokomaisiais filmukais bei rekomendacijos fizinio lavinimo mokytojams – visa tai pokalbyje su prof. A.Emeljanovu „Kauno dienos“ studijoje.

 

 

GALERIJA

  • Gabrielius Landsbergis <span style=color:red;>(kairėje)</span> ir dr. Arūnas Emeljanovas
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Yra logikos

Nes susidaro ispudis, kad dalis jei kokio keturkojo neturetu pavedzioti, tai isvis nevaiksciotu

Kuo toliau tuo daugiau aiškėja ,kad taip yra.

Lietuvoje jei tau gerai ,tai kitam negali būti gerai .Tokia tai Lietuvos politikų ir ne kurių valdžiažmogių požiūris į visuomene. Medicina žlugdoma ,jai kas nevadovauja ,ji kaip pamotės našlaitė pasakose prižiūrima.

Taip emigr.

Uždarė visus, kad iš namų neišeitų ",karantinas" ir nesupranta ,kad nuo to namie sedejimo, žmonės susirgti gali.Neaktyvus žmogus,daug būna namie, valgo ,viskas, bus kita susirgimų banga,kurią pavadins kitą covido atmainą. Pasaka be galo, mirčių begales.Medikai poliklinikose, turi pradėti dirbti normaliai, kad susirgus žmogui būtų galima kuo greičiau patekti pas gydytoja,specialistą.O ne taip kaip dabar ,reikia paskambinti uzsiregistruoti,po savaitės paskambins i namus ir kas iš to ,gydytojas turi staigiai reaguoti i ligonį, daryti tyrimus ir siusti pas specialistus.Baisu kas vyksta Lietuvoje, gyvenau emigracijoje tenai požiūris i žmogų ,ligonį visai kitas,veiksmai priimami stagiai,policija dirba taip pat nuostabiai. Gatvėje eisi galva palenkęs ,policininkas esantis šalia paklaus gal ką padėti gsl problema kokia yra.Tiesiog širdį glosto toks požiūris i žmogų ir taip visose institucijose. Taip Lietuvoje reikia dirbti visiem.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS