„Kauno dienos“ studijoje – D. Stankevičius: baisiausia, kai bijai būti žmogumi | Diena.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJOJE – D. STANKEVIČIUS: BAISIAUSIA, KAI BIJAI BŪTI ŽMOGUMI

  • 3

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi VšĮ „Skirtingos spalvos“ iniciatorius Dalius Stankevičius.

„Baimė būti žmogumi“ – taip „Kauno dienos“ studijos svečias Dalius Stankevičius apibūdina negalią turinčių žmonių savijautą visuomenėje.

Negalia gali būti įvairi – fizinė ar psichinė. Pats D. Stankevičius, būdamas 20-ies, sužinojo savo diagnozę: pirmojo laipsnio cukrinis diabetas. Net ir ši, daugeliui žinoma ar girdėta liga, išprovokavo nemalonias ar net įžeidžias aplinkinių reakcijas. Laimei, jaunas žmogus nepalūžo. Atvirkščiai, jis įkūrė VšĮ „Skirtingos spalvos“, kuri užsibrėžė tikslą kurti Lietuvą, kurioje visi lygus, mylimi bei laukiami.

Lapkričio 16 d., ketvirtadienį, D. Stanekvičius su bendraminčiais Kaune organizuoja renginį, kuriame bus kalbama apie psichikos sveikatą, savižudybių prevenciją ir tolerancijos sąvoką. Renginys nemokamas.

Plačiau apie jį, mus supančias skirtingas spalvas ir paties Daliaus istorija – pokalbyje „Kauno dienos“ studijoje.

 

 

GALERIJA

  • Gražvydas Muižys <span style=color:red;>(kairėje)</span> ir Dalius Stankevičius <span style=color:red;>(dešinėje)</span>
  • Dalius Stankevičius
  • Gražvydas Muižys <span style=color:red;>(kairėje)</span> ir Dalius Stankevičius <span style=color:red;>(dešinėje)</span>
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nesupratau

Diskriminuojami diabetininkai? Kokiu būdu?

Kai

gyveni chuntos valdomas - nebe zmogumi buti rupi,o taikiniu netapti!

Diabetikas

Kategoriškai atsiriboju nuo vaivorykštinių ! Niekas manęs niekada dėl ligos nediskriminavo, nes aš pripažįstu savo ligą, nuo jos gydausi ir nereikalauju, kad man leistų vairuoti lėktuvą ir kad visi sveiki leistųsi insuliną ! Nemanipuliuokite !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS