„Kauno dienos“ studijoje – psichologė N. Martišienė: kaip apsaugoti vaikus nuo savižudybės | Diena.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJOJE – PSICHOLOGĖ N. MARTIŠIENĖ: KAIP APSAUGOTI VAIKUS NUO SAVIŽUDYBĖS

  • 4

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi psichologė, Kauno apskrities vaiko teisių skyriaus vedėja Neringa Martišienė.

„Atostogos irgi yra stresas, šventės irgi yra stresas“, – įspėja N. Martišienė.

Sunku patikėti, tačiau, pasak pašnekovės, pagal streso skalę Kalėdų rūpesčiams tenka 12 balų, atostogoms – 13 balų. Tad moksleivių žiemos atostogos kartu su šventėmis šimtabalėje streso skalėje gali užimti net ketvirtadalį.

Tėvai dažniausiai įsivaizduoja, kad jų vaikai nekantriai laukia atokvėpio nuo mokyklos, tačiau jų atžalas baugina neapibrėžtumas. Todėl rekomenduojama pasikalbėti su vaiku apie tai, kaip jis leis laiką ir padėti suplanuoti laisvalaikį.

Pastaruoju metu pasiekia ir kraupios žinios apie savo noru iš gyvenimo pasitraukusius paauglius. Kaip pastebėti pavojaus signalus vaiko elgesyje ir kaip elgtis tėvams, kad jų vaikams nekiltų pragaištingos mintys, apie tai taip pat kalbamės „Kauno dienos“ studijoje.

GALERIJA

  • „Kauno dienos“ studijoje – psichologė N. Martišienė: kaip apsaugoti vaikus nuo savižudybės
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

<<<<<<<makaronų nekabinieti o šalinti priežastis

1priežastis-vaikų teisės 2priežastis-mokyklose vykstantis terorizavimai3priežastis- mokyklos psichologai ,dirba tiki su nukentiejusiais 4 priežastis- mokyklose nėra šokių 5priežastis-mokykloje vaikai negali pasirinkti nemokamai kiek nori ir kokių nori užklasinės veiklos...6priežastis namai,kurių tėveliams vyriausybė sukuria pastovias įtampas 7 priežastys-numanomos

Didžiausias stresas

Didžiausias stresas - vaikų teisių specialistai. Po jų įsiveržimų ir terorizavimų - kančia tik didėja, rizika nusižudyti patrigubėja. Teroristės.

As

Mano psichologė labai daug gerų minčių gavau. privertė susimastyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS