Kauno eglės kūrėja: nežinau, kodėl taip paskubinta ją nupuošti | Diena.lt

KAUNO EGLĖS KŪRĖJA: NEŽINAU, KODĖL TAIP PASKUBINTA JĄ NUPUOŠTI

Nors tikėtasi, kad, kaip ankstesniais metais Kaune, Rotušės aikštėje, prieš metų sandūros didžiąsias šventes pernai sukomponuota eglė džiugins kauniečius bei jų svečius iki Grabnyčių, tai yra vasario 2-osios, netrukus aikštėje jos nebeliks.

„Eglutė puikiai atlaikė tiek Kalėdų, tiek Naujųjų metų šventę, galėtų ir visus metus atlaikyti, bet žinau, kad ateinantį savaitgalį, per šeštadienį ir sekmadienį, ji bus išardyta. Kodėl tai paskubinta, nežinau“, – Eltai antradienį teigė jau ne vienos iš pagrindinių Kauno kalėdinių eglių autorė - kūrėja iš Tekstilininkų gildijos – menininkė Jolanta Šmidtienė.

Kodėl apsispręsta kuo greičiau „atlaisvinti Rotušės aikštę“ nuo kalėdinių puošmenų, Eltai negalėjo paaiškinti ir Kauno miesto savivaldybės mero patarėjas Tomas Grigalevičius, tačiau jis patvirtino, kad eglės išardymo darbai bus tikrai pradėti šeštadienį.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad kiek anksčiau buvo planuota Kalėdų egle kauniečius ir miesto svečius džiuginti dar gerą mėnesį – iki pat vasario.

ELTA primena, kad į sniego pusnis panašiais dekoratyviniais akcentais, sukurtais panaudojant per pustrečio milijono kokteiliams gerti skirtų plastmasinių permatomų šiaudelių, papuošta eglė ir jos aplinka su linksma muzika bei tradiciniu prekybos ir atrakcijų miesteliu pirmuosius svečius pasitiko per tradicinę kalėdinės eglės įžiebimo šventę, Rotušės aikštėje vykusią pirmąją žiemos dieną. Eglei sukomponuoti ant metalinio karkaso dailininkė J. Šmidtienė bei jai talkinę kolegos ir savanoriai panaudojo 5 kubinius metrus eglišakių.

Rotušės aikštėje įžiebta įspūdinga Kalėdų eglė

Aliaus Koroliovo, Teodoro Biliūno/Fotobanko nuotr.

„Išardžius eglę, tiek jos konstrukcijos, tiek puošybai naudotos medžiagos keliaus į sandėlį. Konstrukcijos – gal iki kitų Kalėdų ten bus, o iš plastmasinių šiaudelių, manau, išeis visai neblogų kitokių kompozicijų.

Eglutė puikiai atlaikė tiek Kalėdų, tiek Naujųjų metų šventę, galėtų ir visus metus atlaikyti.

Galvoju sukurti didelio formato kūrinį lauko erdvei. Kokį konkrečiai, dar negaliu pasakyti. Tie šiaudeliai, iš kurių buvo pusnys padarytos, gal ir netiks iš naujo kūrybai panaudoti, – tuomet tokius šiaudelius atiduosim išlydyti, taip jie taps nauja žaliava. Iš išlydytos plastmasės galima padaryti žvaigždes ar kitokias figūrėles bei kurti naujas kompozicijas. Tikiu, kad fantazijos nepritrūks, kaip pratęsti buvusių kalėdinių puošmenų visus džiuginusį tarnavimą, taip sakant, suteikiant naujas formas ir naują gražų gyvenimą“, – Eltai sakė dailininkė J. Šmidtienė.

Nelikus kalėdinės eglės Rotušės aikštėje, metų sandūros linksmybes kauniečiai dar keletą savaičių galės pratęsti Kauno rajone, kur Raudondvaryje, dvaro kieme, stovi didžiulė šventiškai išpuošta eglė. Juolab, kad visas dvaro sodas vilioja šviečiančiomis puošmenomis ir muzika, o kalėdiniame miestelyje veikia ir tarp kauniečių populiari lauko čiuožykla.

„Pagrindinė Kauno rajono savivaldybės eglė Raudondvaryje tikrai bus nupuošta tik vasario mėnesio pradžioje“, – antradienį Eltai patvirtino Kauno rajono mero patarėjas Edmundas Mališauskas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Veiklūs žmonės

Kreipiamės į avigalvius , kurie apkarsto blizgėmis strypą ir garbina jįjį , sakant .Čia lyg ir kažkokia stabmeldystė beigi plastmedžio fetišizavimas . Sudievinimas .Kažkuo primena faraono Lenino mumijos garbinimą .

Aleksotas

Mero rinkimų kampanija prasidėjo :)

Nuo seno

Lietuvoje eglutes nupuošdavo iškart po Trijų Karalių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS