Kauno gatvėmis riedės 100 naujų hibridinių autobusų | Diena.lt

KAUNO GATVĖMIS RIEDĖS 100 NAUJŲ HIBRIDINIŲ AUTOBUSŲ

Savivaldybės įmonė „Kauno autobusai“ penktadienį su bendrove „Adampolis“ pasirašė 24 mln. eurų be PVM vertės 100 naujų hibridinių autobusų MAN įsigijimo sutartį.

„Pasirašėme sutartį su MAN autobusų gamintojo atstovu „Adampoliu“ dėl 100 hibridinių autobusų. Tai šiuolaikinis dizainas, šiuolaikinės technologijos ir jos pirmiausia atvažiuos į Kauną“, – sakė „Kauno autobusų“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Žemagrindžiai hibridiniai autobusai „MAN Lion's City 12“, varomi elektra ir dyzeliniu kuru, turėtų būti pradėti į Kauną pristatyti kitų metų paskutinį ketvirtį, jie pakeis daugiau kaip pusę bendrovės autobusų parko.

Naujieji autobusai išmes mažiau anglies dioksido, be to, bus tylesni.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis sakė, kad didžiausias naujųjų autobusų privalumas – mažesnė tarša.

„Kai senieji autobusai pajudėdavo iš stotelės, visi galėdavo stovėti su dujokaukėmis – dūmų debesis. O čia, kadangi jie yra hibridiniai, jie pajudės tyliai, be triukšmo, be išmetamųjų dujų“, – kalbėjo meras.

Kai senieji autobusai pajudėdavo iš stotelės, visi galėdavo stovėti su dujokaukėmis – dūmų debesis.

Pasak M. Grigelio, konsultacijose dalyvavo keturi, o konkurse – du tiekėjai – MAN ir „Iveco“.

„Kaina tikrai konkurencinga – 236 tūkst. eurų už vienetą, tai labai gera hibridinio autobuso kaina“, – sakė jis.

Bendrovės „Adampolis“ generalinis direktorius Vidas Čebatavičius sakė, kad su naujaisiais autobusais keleivius vežti bus gerokai pigiau ir efektyviau.

„Kaunas gauna naujausius autobusus: oficialiai jie yra 2020 metų produktas su labai efektyviais dyzeliniais motorais ir elektrine sistema. Miestas iš to išlošia visais atžvilgiais“, – sakė jis.

Šiemet įmonė už 2,8 mln. eurų iš bendrovės „Silberauto“ įsigijo 30 naujų mažos talpos autobusų. Pirmieji jų keleivius turėtų pradėti vežti kitų metų rugpjūčio pabaigoje.

„Kauno autobusai“ pernai iš Lenkijos bendrovės „Solaris Bus & Coach S.A.“ už 29,4 mln. eurų įsigijo 85 naujus troleibusus, jie turi būti pristatyti iki metų pabaigos.

Pasak bendrovės vadovų, autobusams ir troleibusams pirkti bus imamos paskolos, šiuo metu baigiamos derybos dėl jų sąlygų, o sutartis ketinama pasirašyti artimiausiu metu.

GALERIJA

  • Kauno gatvėmis riedės 100 naujų hibridinių autobusų
  • Kauno gatvėmis riedės 100 naujų hibridinių autobusų
  • Kauno gatvėmis riedės 100 naujų hibridinių autobusų
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Bardas

100 kartų valio. Geriausias miesto autobusas. Puikios naujienos

Žilvinas Ručys

Na ir vėl lopai . Pripirko dyzelio . Kaina gal ir mažesnė už lietuviškuosius elektrinius autobusus dancer . BET , elektrinis naudoja 7-8 kart mažiau kuro santykio kainos ,sveria 3 tonomis mažiau o tai taupumas asfalto remontui, nereik tepalų , priežiūros išlaidos minimalios , pinigai lieka valstybėje o neiškeliauja už jos ribų . Taigi , šalis apvogta tiek PVM , tiek papildomomis išlaidomis , tiek ligomis kurias sukelia dyzelis . Spreskit patys . Bet mano nuomonė viena : lopai valstybės priešai besirūpinantys tam tikrais kuro ir paslaugų tiekėjais , kurie pagrinde už šalies ribų . Tas pats su troleibusais , giriasi kad pigiau , o tai kad 130 KM tinklo atnaujinimui reiks dar tiek pat ir tik dėl 15 metų , kad pinigai iškeliauja iš šalies , kad spūstys nuo troleibusų ir iš to teršiamas oras iš paskui važiuojjančio transporto, ir gadinama žmonių sveikata , jiems neįdomu . Dar kart lopai arba valstybės priešai .

anupras

Reikia žemagrindžių troleibusų ir autobusų vairuotojus treniruoti, kad jie sugebėtų stotelėse prie bordiuro privažiuoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS