Kauno gatvėse bus saugiau? | Diena.lt

KAUNO GATVĖSE BUS SAUGIAU?

Pavojingiausių Kauno gatvių žemėlapį jau ketinama koreguoti. Specialistai pastebi, kad mieste mažėja nesaugių pėsčiųjų perėjų ir sankryžų.

Atlikti darbai

Šiais metais buvo sudarytas Kauno miesto juodųjų dėmių žemėlapis. Jame specialistai nurodė avaringiausias miesto gatves, kur sužalojami žmonės. Iš viso Kaune priskaičiuotos net 72 juodosios dėmės.

Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Mikaitis aiškino, kad pavojingos vietos į žemėlapį buvo įtrauktos apžvelgus kelerių metų automobilių avarijų statistiką.

Specialistai tikino, kad 28 vietas iš šio žemėlapio jau galima išbraukti, nes jose imtasi eismo saugumą garantuojančių priemonių. Kelininkai dar iki metų pabaigos ketina užbaigti darbus Šilainiuose. Baltijos gatvėje bus sutvarkytos perėjos, tad pėstieji galės saugiau kirsti kelią.

"Buvo pritaikytos įvairios saugumo priemonės. Kiekviena įvardyta pavojinga vieta turi savo charakteristikas ir rekomendacijas, kaip toje vietoje užtikrinti saugumą. Siekiant maksimaliai sumažinti avarijų tikimybę, kai kuriose vietose pritaikytos net kelios saugumo priemonės", – pasakojo R.Mikaitis.

Eismo saugumo specialistai pastebėjo, kad nemažai juodųjų dėmių – tai pėsčiųjų perėjos. Todėl gatvėse, kur yra keturios ir daugiau eismo juostos, nuspręsta panaikinti nereguliuojamas pėsčiųjų perėjas. Šiose nesaugiose vietose įrengti šviesoforai, kai kur apribotas greitis ar atsirado kalneliai. Kai kuriose Kauno gatvių sankryžose įrengti žiedai, pristabdantys vairuotojus.

"Palyginti su praėjusiais metais, žuvusiųjų eismo nelaimių metu mieste sumažėjo. Kryptingas veikimas leido sumažinti pačių skaudžiausių padarinių skaičių", – pridūrė R.Mikaitis.

Neliks nė vienos?

Eismo saugumo komisijos pirmininkas tikino, kad kitais metais prioritetine sritimi tarps juodųjų dėmių šalinimas iš Kauno miesto gatvių.

"Bus sprendžiama dar daugiau ir įvairesnių problemų. Kai bus eismo saugumo priemonių planas ir patvirtintas kitų metų biudžetas, tada bus galima detaliau kalbėti, bet kryptis ir prioritetai rodo bendrą miesto suvokimą, kad tai labai svarbi sritis", – sakė R.Mikaitis.

Jo teigimu, likusios juodosios dėmės per kitus metus turėtų išnykti. Specialistas pažymėjo, kad tvarkomos ir į žemėlapį neįtrauktos vietos, nes pastebėta, kad kai kuriose gatvėse padaugėjo automobilių avarijų.

"Įvertinus šių metų statistiką, žemėlapis šiek tiek pasikeis. Į "juodų dėmių" žemėlapį įtraukiamos vietos, kuriose per ketverius metus įvyksta ne mažiau nei keturi įskaitiniai įvykiai. Vertinant šių metų įvykius ir nelaukiant naujos žemėlapio versijos, kai kuriose gatvėse jau imtasi saugumo priemonių", – sakė Eismo saugumo komisijos pirmininkas.

Planuose – Taikos prospektas, Varnių, Nuokalnės gatvės, Tvirtovės alėja. Šiose ir kitose vietose neliks nereguliuojamų pėsčiųjų perėjų.

Avaringumo tendencijos

Kauno policijos pareigūnai pastaruoju metu daugiausia nelaimingų atsitikimų fiksuoja būtent pėsčiųjų perėjose. Avarijos įvyksta ir dėl vairuotojų, ir dėl pėsčiųjų kaltės.

Kauno kelių policijos duomenimis,  per šiuos metus Kauno apskrities keliuose žuvo 22 asmenys (pernai – 38), sužeisti – 803 (pernai – 702). Kauno mieste per vienuolika mėnesių, palyginti su praėjusių metų statistika, avarijose žuvo dviem žmonėmis mažiau.

Pernai žuvo vienuolika žmonių, šiemet – devyni. Iš žuvusiųjų net šeši buvo pėstieji, iš jų net keturi mirtinai sužaloti tamsiuoju paros metu. Šiais metais Kauno gatvėse per tą patį laikotarpį buvo daugiau sužeistų žmonių. Net 558 žmonės nukentėjo avarijų metu, praėjusiais metais tokių buvo 415.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

KAUNIETIS

MIKAITIS TEGU DAR UŽ AUKSINI TUALETA ATSAKYS-MAT ATSIRADO TEISUOLIS KAUNE.................

taip

Kad tvarkoma, tai gerai, bet kai tvarkoma kai gatvėse sniegas ir ledas, tai nieko gero. Šiaurės pr. tvarkomas kasmet, nes tvarkomas per žiema. Išvažiavimas, prie Lidl parduotuvės į Savanorių pr., tikra nesąmonė. Rytais kilometrinės eilės. Reikia papildomos eilės posūkiui miesto pusėn.

to kaunietis

Tada, kai Barsausko gatveje nera viaduko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS