Kauno Jono Jablonskio gimnazijai – tarptautinis pripažinimas | Diena.lt

KAUNO JONO JABLONSKIO GIMNAZIJAI – TARPTAUTINIS PRIPAŽINIMAS

  • 5

Nepaisant karantino keliamų iššūkių, vienoje Kauno mokyklų – nuotaikos ypač džiugios. Po beveik dvejus metus trukusio sudėtingo ir įtempto pasirengimo proceso Jono Jablonskio gimnazija pripažinta tarptautiniu lygmeniu – joje akredituota Tarptautinio bakalaureato diplomo programa (DP).

Siekiantiems puikių rezultatų

J. Jablonskio gimnazija – pirmoji Kaune savivaldybės mokykla, siūlanti įtemptai mokantis ir įveikiant įvairius akademinius iššūkius pelnyti Tarptautinio bakalaureato diplomą. Ši anglų kalba dėstoma programa skirta gimnazijos III–IV klasių mokiniams.

Sėkmingai pagrindinio ugdymo programą baigę mokiniai į tarptautinio bakalaureato mokslus galės kibti jau nuo šių metų rugsėjo 1-osios. Šiuo metu prasideda gimnazistų priėmimas į Diplomo programos klasę.

„Kauno mokyklos išsiskiria aukštais rezultatais Lietuvos mastu, o tai lemia puikius jų įvertinimus tiek šalyje, tiek tarptautiniu lygmeniu. Džiaugiamės, kad atkaklaus ir profesionalaus pedagogų bei gimnazijos vadovų darbo dėka jaunieji kauniečiai, rodantys puikius rezultatus, galės mokytis ne tik pagrindinių akademinių dalykų, bet ir įvairiapusiškai ugdyti savo gebėjimus bei pretenduoti į diplomą, kuris pripažįstamas viso pasaulio aukštosiose mokyklose“, – pozityvius pasiekimus švietimo srityje įvertino Kauno vicemerė Rasa Šnapštienė.

Dvejų metų darbo įvertinimas

Dar 2018 m. prasidėjęs gimnazijos akreditavimo procesas subūrė Tarptautinio bakalaureato programoje dirbsiančius mokytojus, savo dalyko profesionalus, vadovaujamus gimnazijos direktorės Danguolės Miškinienės ir programos koordinatorės direktorės pavaduotojos ugdymui Jūratės Zybartienės.

Kauno mokyklos išsiskiria aukštais rezultatais Lietuvos mastu, o tai lemia puikius jų įvertinimus tiek šalyje, tiek tarptautiniu lygmeniu.

Pedagogai, nuo rugsėjo dirbsiantys programoje, per dvejus metus ne tik tobulino savo anglų kalbos įgūdžius, bet taip pat dalyvavo Tarptautinio bakalaureato organizacijos (TBO) mokymuose ir kursuose, plėtė dalykines kompetencijas. Jiems teko kelti kvalifikaciją mokantis pagal TBO standartus planuoti ugdymo turinį, vertinti mokinių pasiekimus ir vadovautis tarptautinio švietimo filosofija.

Viso akreditavimo proceso metu gimnazijoje lankęsi tarptautiniai ekspertai puikiai įvertino gimnazijos pasirengimą vykdyti diplomo programą ir suteikė Kauno J. Jablonskio gimnazijai Tarptautinio bakalaureato pasaulinės mokyklos (IB World School) statusą.

Pripažįstamas visame pasaulyje

Ruošdamasi tarptautinės programos įgyvendinimui, gimnazija, padedama Kauno savivaldybės, pagerino ugdymo aplinkas, praturtino savo duomenų bazes. Įsteigta tarptautinius standartus atitinkanti gamtos mokslų (fizikos, chemijos ir biologijos) laboratorija, atnaujinta IT infrastruktūra.

Šiuo metu vyksta gimnazijos informacinio centro modernizavimo ir pritaikymo naujiems gimnazijos auklėtinių poreikiams darbai.

Tarptautinio bakalaureato diplomo programa – dvejų metų trukmės programa, pasižyminti itin aukštais akademiniais reikalavimais, aiškia ir subalansuota vertinimo sistema bei įvairiapusiu ugdymo turiniu. Pagal ją studijuojantys mokiniai mokosi ne tik akademinių disciplinų, bet ir ugdo emocinį intelektą, socialinius įgūdžius, principingumą, daugiakultūriškumą, toleranciją, sąžiningumą.

Sėkmingai išlaikę visus šešis baigiamuosius egzaminus ir gavę teigiamus pažinimo teorijos, išplėstinio rašinio ir visuomenei naudingo darbo įvertinimus, abiturientai įgyja Tarptautinio bakalaureato diplomą. Patys ambicingiausieji gali siekti Tarptautinio Bakalaureato dvikalbio diplomo.

Abu diplomus pripažįsta viso pasaulio aukštosios mokyklos, tad bet kurį iš jų įgiję gimnazistai, gali drąsiai stoti į savo pasirinktą studijų programą Lietuvoje ar užsienyje.

Kauno Jono Jablonskio gimnazija – ne vienintelė miesto mokykla, besiruošusi Tarptautinio bakalaureato diplomo programai. Vos keli nedideli žingsniai iki tarptautinio sertifikato beliko ir Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...,malonu skaityti DZIUGIAS NAUJIENAS...,

liaudyje yra POSAKIS...,"kas SKAITO ir RASO DUONOS nePRASO"... TASKAS

...

ten juk dauguma naujuju lietuviu vaikai mokinasi.o su tarptautiniu pripazinimu juokinga ..////

Stal

Kaunietė, tu nesupratai, čia ne tame esmė kas kur ir ką žino, čia esmė tame kad pvz atvykus į JAV ar Australiją tu su savo diplomu gali ne užpakalį nusivalyti, o pateikti kaip išsilavinimo dokumentą ir tavo mokslo pastangos bus pripažintos daugumoje pasaulio šalių. Tokiu būdu tęsti mokslus yra daug paprasčiau - patikėk tu manim.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS