Kauno kelininkai žiemai pasiruošę | Diena.lt

KAUNO KELININKAI ŽIEMAI PASIRUOŠĘ

Vis dažniau danguje pasirodančios snaigės ir sudėtingėjančios eismo sąlygos verčia pasidomėti, kaip artėjantiems žiemos išbandymams pasiruošė Kauno kelininkai.

Pagal 2010-ųjų lapkritį pasirašytą sutartį, Kauno miesto gatves prižiūri bendrovė "Kauno švara". Kaip "Kauno dienai" tvirtino įmonės generalinis direktorius Dalius Tumynas, artėjančiam šaltajam metų laikui pasiruošta – sandėliuose sukaupta 1 400 tonų druskos, paruošta 706 tonos smėlio ir druskos mišinio.

"Technika paruošta ir vos tik iškils būtinybė, brigados išriedės į miesto gatves", – užtikrino pašnekovas.

Darbui jau paruošta penkiolika automobilių su priekiniu arba priekiniu ir šoniniu sniego verstuvais, aštuoni iš jų komplektuojami su druskos barstymo įrenginiais, vienas – su smėlio druskos mišinio barstytuvu. Šaligatvius valys dešimt traktorių, darbui paruošti ir šeši traktoriniai smėlio druskos barstytuvai. Dar trys specialios paskirties transporto priemonės bus nuomojamos. Į darbus pasiruošę kibti 30 vairuotojų ir 12 traktorininkų.

Kiekvienam gyventojui, prasidėjus snygiui, norisi, kad jo gatvė būtų nuvalyta pirmiausia, bet visos gatvės valomos laikantis griežtos tvarkos.

"Pirmiausia valome tas gatves, kuriomis važiuoja viešasis transportas, nes turime užtikrinti sklandų jo eismą, taip pat kelio valyti pirmiausia skubama į tas gatves, kuriose yra įkalnės ir nuokalnės, ir tik nuvalius pagrindines gatves, technika siunčiama į periferines", – pasakojo D.Tumynas.

Kartu su sunkiąja gatvių valymo artilerija darbuojasi ir pėstininkai – 9 mobiliosios brigados, kuriose yra 45 darbininkai. Jų žinioje 89 laiptų, 697 viešojo transporto stotelių ir 8 požeminių perėjų priežiūra.

Pasak D.Tumyno, žiemos metu budinčios brigados nėra, tačiau stebimos orų prognozės ir meteorologams prognozuojant galimą sniegą ar šlapdribą, darbuotojai perspėjami, kad į darbą gali būti iškviesti bet kuriuo metu.

"Kiekvienas darbuotojas turi būti pasiruošęs į būstinę prisistatyti per valandą", – tikino pašnekovas. Kauno gatvės dažniausiai barstomos šlapios druskos mišiniu. Jo 1 kv. m išbarstoma nuo 14 iki 50 g. Šis mišinys ant kelio neleidžia susidaryti ledui, todėl yra barstomas, kai oro temperatūra dar nenukritusi žemiau 10 laipsnių šalčio.

"Dažnai girdime kritikos iš kauniečių, kad gatvės barstomos be reikalo. Taip nėra. Kelio danga turi būti paruošta iš anksto, nes jeigu druskos mišinį ant kelio pradėsime barstyti, kai temperatūra bus žemesnė nei 10 laipsnių šalčio, mišinys neveiks", – pasakojo D.Tumynas.

Kauno gatves prižiūrinčios įmonės vadovas atkreipė dėmesį, kad esant didesniam snygiui kauniečiai būtų pakantesni ir neskubėtų kaltinti kelininkų dėl nenuvalytų kelių, nes visi darbai vykdomi pirmiausia didžiausią dėmesį skiriant gatvėms, kuriose eismo srautas intensyviausias.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Pasiruošia jie blt, kai iškrinta daugiau sniego, tai verkia jog nebuvom pasiruošę. Tas dalykas įsisavintas dar bu runduko valdymo metais, tikiuosi šiemet neprigįs prie Matijošaičio

Dviračio dygliuotos padangos

Pasiruošia ,bet nepasiruosia .Kai pasninga stipriau ,būna taip ,kad tenka minti .Su dvirka gatve .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS