Kauno kolegija – populiariausia tarp stojančiųjų Kaune | Diena.lt

KAUNO KOLEGIJA – POPULIARIAUSIA TARP STOJANČIŲJŲ KAUNE

  • 10

Prasidedant naujiesiems mokslo metams, Kauno kolegija ruošiasi pirmakursių antplūdžiui. Pasibaigę LAMA BPO studentų priėmimo etapai patvirtina, kad šiemet ši aukštoji mokykla tapo stojančiųjų favorite Kaune, pritraukusi daugiausia pirmosios studijų pakopos studentų mieste.

Kauno kolegija yra daugiausia pirmakursių sulaukusi aukštoji mokykla Kaune, o studijuosiančių valstybės finansuojamose vietose – 100 daugiau negu 2018-aisiais ir tai yra 70 proc. bendro priimtų studentų skaičiaus. „Kauno kolegija į valstybės finansuojamas studijų vietas priėmė daugiausia studentų iš visų aukštųjų mokyklų Kaune“, – praneša Daiva Baranauskienė, Kauno kolegijos Studentų priėmimo skyriaus vadovė.

Net keturios Kauno kolegijos studijų programos patenka į dešimt populiariausių pagal stojančiųjų į kolegijas pirmąjį prioritetą.

Tam tikri aukštyn šaunantys skaičiai džiugina, nes studentų dėl demografinių priežasčių Lietuvoje mažėja: šįmet universitetuose ir kolegijose mokslo metus pradės 19 302 pirmakursiai – 1,5 tūkst. mažiau negu pernai. Su šalies kolegijomis stojantieji sudarė 4 674 valstybės finansuojamas studijų sutartis, kurių yra 250 mažiau negu praėjusiais mokslo metais.

Kauno kolegija kartu su šalies aukštojo mokslo lyderiais žengia koja kojon ir pagal stojančiųjų pasirinkimus rikiuojasi populiariausiųjų trejetuke, Kauno mieste patvirtindama lyderės poziciją. Šiemet daugiausia stojančiųjų dėmesio sulaukė studijų programos sveikatos mokslų bei verslo ir viešosios vadybos studijų krypčių grupėse.

Net keturios Kauno kolegijos studijų programos patenka į dešimt populiariausių pagal stojančiųjų į kolegijas pirmąjį prioritetą. Kosmetologija – labiausiai pageidaujama studijų programa Kauno kolegijoje, po jos rikiuojasi Logistika, Burnos higiena ir Bendrosios praktikos slauga.

„Studijas Kauno kolegijoje renkasi pažangūs studentai ir tokiu būdu patvirtina sąmoningą norinčių studijuoti apsisprendimą ir pasitikėjimą aukštojo mokslo institucija“, – teigia D.Baranauskienė ir primena, kad šiemet studijas Kauno kolegijoje pasirinko net 18 šimtukininkų.

GALERIJA

  • Kauno kolegija – populiariausia tarp stojančiųjų Kaune
  • Kauno kolegija – populiariausia tarp stojančiųjų Kaune
Kauno kolegijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Komentatoriams

Vien iš tamstų rašliavos matomas menkas išprusimas ("randasi", "tecnikumas" ir gausybė gramatinių klaidų) ir nesiorientavimas gyvenimo aktualijose. Užuot rašę kvailus komentarus, išsiaiškinkite su išmanančiais, nes rašydami tik parodote savo bukumą.

O kur ji randasi ?

.............

SUZINOJAU NAUJIENA ,kad

Kolegija yra aukstoji mokykla ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS