Kauno kovos menų akademija įgyvendino projektą | Diena.lt

KAUNO KOVOS MENŲ AKADEMIJA ĮGYVENDINO PROJEKTĄ

  • 2

Kauno kovos menų akademija (KKMA) baigia įgyvendinti projektą „Kauno kovos menų akademijoje fizinio aktyvumo veiklos, skatinančios kovos menų fizinio aktyvumo plėtrą“ Nr. SRF-FAV-2021-1-0784, bendrai finansuojamą Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Nacionalinė sporto agentūra. Projektas pradėtas vykdyti 2021 metų liepos 1 dieną, jo pabaiga – 2024-ųjų gegužės 31-oji.

Projekto tikslas – kovos menų sporto plėtra, skatinant fizinį aktyvumą Kauno mieste. Įgyvendintos šios projekto veiklos: kovos menų sporto treniruotės, varžybos ir stovyklos.

Projekto dėka, daugiau kaip 240 Kauno miesto vietovės bendruomenės narių aktyviai sportavo kovos menų sporto treniruotėse. KKMA jie buvo priimami sportuoti į įvairaus amžiaus grupes. Čia vyko dziudo, karatė, tekvondo treniruotės, taip pat – jogos, kinų gimnastikos, cigun kvėpavimo pratimų užsiėmimai. Suformuota dvylika grupių, kurioms treniruotės vykdytos tris kartus per savaitę. Kiekvienos treniruotės trukmė – pusantros valandos.

Taip pat buvo įgyvendintos devynios varžybos, kuriose varžėsi dalyviai dviejuose kovos menų sporto kryptyse. Varžybose varžėsi iš viso virš 700 kovos menų kovotojų. Į šias varžybas buvo kviečiami tik labiausiai patyrę kovos menų ekspertai – teisėjai, turintys ilgametę patirtį. Vienose varžybose dalyvavo aštuoni teisėjai. Vienų varžybų trukmė – 8 val. Savanoriai buvo įtraukti į varžybų organizacines ir kitas veiklas.

Kauno miesto moksleiviai turėjo galimybę vasaros laiku dalyvauti dienos stovyklų veiklose. Projekto dėka, buvo įgyvendintos penkios stovyklos, kuriose dalyvavo iš viso 138 dalyviai. Vienos stovyklos trukmė vienai grupei – dešimt dienų. Kiekvienai grupei kiekvieną dieną buvo skiriama po du trenerius, taip pat vaikų stovykloje dirbo vaikų prižiūrėtojai savanoriškais pagrindais. Vaikų stovyklų metu kiekvieną dieną buvo vykdomi teoriniai mokymai vaikams apie kovos menų sportą. Šiuos mokymus pravedė lektoriai-savanoriai. 3 val. per dieną buvo skiriamos aktyvių treniruočių veiklai (dvi treniruotės, kiekviena po 1,5 val.).

Projektas užtikrino Kauno miesto bendruomenės sveikos gyvensenos per fizinį aktyvumą ir kovos menų sportą skatinimą bei kovos menų sporto plėtrą, taip pat didino reguliariai sportuojančių asmenų Kaune skaičių, jų laisvalaikis tapo turiningesnis, padidėjo asmenų darbingumas, stiprėjo visuomenės sanglauda, gerėjo Kauno miesto gyventojų (nuo vaiko iki senjoro) fizinė ir psichikos sveikata ir gyvenimo kokybė.

„Pradedantys kovos menų sportą, šioje veikloje pasiliks ilgam, o KKMA suteiks sąlygas nuolatinio pobūdžio kovos menų sportui, kad tai taptų gyvenimo būdu“, – žadėjo projekto įgyvendintojai. Pasak jų, KKMA kovos menų fizinio aktyvumo veiklas planuoja tęsti ir po projekto įgyvendinimo pabaigos, nes kovos menai yra KKMA komandos gyvenimas. „Projektui pasibaigus KKMA ir toliau vykdys kovos menų treniruotes, didins Kauno miesto bendruomenės gyvybingumą per kovos menų sportą ir plėtros kovos menų sporto šakas“, – pridūrė organizatoriai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vagia pinigus

Vakarais Vyksta tik tekvando treniruotes,o kovinė savigyna nuo 7 ryto, dziudo išvis nebūna treniruočių. Aš šalia givenu teko domėtis apie šitą kovų akademija, tekvando nemokamai naudojasi sporto salė o kitus neįleidžia arba tik iš ryto,

SNUKIADAUZIU SPORTAS

TAI MALONUMO FORMA DAUZANT KITA ZMOGA AR KAI KAS DAUGIAU.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS