Kauno meras ir jo mylimoji prabilo apie draugystę: mums reikėjo subręsti santykiuose | Diena.lt

KAUNO MERAS IR JO MYLIMOJI PRABILO APIE DRAUGYSTĘ: MUMS REIKĖJO SUBRĘSTI SANTYKIUOSE

  • 55

Kauno meru neseniai antrą kartą perrinktas Visvaldas Matijošaitis niekada negarsėjo jausmingumu, todėl, ko gero, neverta stebėtis, kad iki šiol nė karto atvirai nepasakojo apie santykius su nauja širdies drauge Loreta Stonkiene.

Apie šią moterį Lietuva pirmą kartą išgirdo prieš beveik ketverius metus, kai ji kartu su tuomet Kauno meru jau buvusiu Visvaldu Matijošaičiu pasirodė viešame renginyje. Moteris iki šiol prisimena frazę, kurią tuomet išgirdo. „Užsidėk akinius nuo saulės, ir einam“, – prisimins Loreta. Paklausta, ar myli Visvaldą, moteris neabejotinai atsakys, kad taip.

Loreta slėpynių su žurnalistais nežaidė, tačiau interviu dalinti apie santykius su turtingiausių Lietuvos žmonių sąraše 18-oje vietoje esančiu Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu taip pat neskubėjo. „Nežinojom savo ateities... todėl kalbėti apie santykius, jausmus, manau, nederėjo. Reikia subręsti santykiuose, savo buvime, tik tada pradėti kalbėti viešai“, – jau šį antradienio vakarą gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ 20 val. teigs Loreta.

Aš įėjau į tą gyvenimą kartu, esant Irenos daiktams, Irenos rūbams, į tą šiltą, gražų būstą.

Po pirmų pasirodymų viešai netrūko spėlionių, kur našliu tapęs Visvaldas Matijošaitis sutiko Loretą? Išgirdus poros pažinties istoriją, galima pajuokauti, kad tai – tarnybinis romanas. Maisto technologė Loreta dirba Visvaldo kompanijoje – vadovauja „Vičiūnų“ įmonių grupės produktų vystymo skyriui. Tiesa, su Visvaldu Loreta, kaip juokauja, pažįstama nuo pirmos krabų lazdelės, daugiau nei 40 metų, mat Loretos brolis – Visvaldo verslo partneris. Pora artimiau bendrauti pradėjo tuomet, kai po Visvaldo žmonos mirties Irenos praėjo keleri metai, o Loreta išsiskyrė. Loreta tapo žmogumi, kuris išklausydavo ir morališkai palaikė V. Matijošaitį.

Stop kadras

Kovą sukako šešeri metai, kai visiems puikiai pažįstama, televizijos projektuose mielai dalyvaudavusi Visvaldo žmona Irena, savo namuose nukritusi nuo laiptų, remonto metu buvusių be turėklų, patyrė sunkią galvos traumą, o netrukus mirė. Irenai tuomet buvo 55-eri. Ir nors šiandien verslininko namuose Kaune, kurių kapitalinį remontą iki savo mirties organizavo ir prižiūrėjo jo žmona, pasitinka Loreta, čia iki šiol gausu nuotraukų ir daiktų, primenančių buvusią namų šeimininkę.

„Pažinojau Irutę, žinau jų šeimos buvusius santykius, kaip jie gyveno, tai man atrodo, kad aš kaip tik apsigyvenau šiltoje aplinkoje, kuri buvo kuriama. Jei mes nukabintume visas nuotraukas, visus paveikslus, ištuštintume spintas, galbūt man būtų dar sunkiau gyventi. Aš įėjau į tą gyvenimą kartu, esant Irenos daiktams, Irenos rūbams, į tą šiltą, gražų būstą. Ir manęs tai nė kiek nevargina, esu laiminga šioje aplinkoje“, – teigs Loreta.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Gyvenimo būdo laida „Nuo... Iki...“ jau šį antradienio vakarą, 20 val., tik per LNK.

Rašyti komentarą
Komentarai (55)

Igne

Įsikibusi visur kaip erkė.!!!!!

dzukelis

sustauskas buvo pijokas , sitas krabukas ,tai tikra slikstine su savo barakuda

Š.G.

Daugiau negu šlykštu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS