Kauno miesto savivaldybės administracija vėl keičia padalinių iškabas ir funkcijas | Diena.lt

KAUNO MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJA VĖL KEIČIA PADALINIŲ IŠKABAS IR FUNKCIJAS

Kauno politikai antradienį turėtų pritarti Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko inicijuotam sprendimo projektui pakeisti nuo 2020 metų sausio 10 dienos Kauno miesto savivaldybės administracijos struktūrą.

ELTA primena, kad pastarąjį kartą nauja savivaldybės administracijos struktūra pradėjo veikti šių metų kovo 1-ąją. Metų gale svarstomos pertvarkos idėja, anot iniciatoriaus, – sutelkti visas funkcijas (pagal atitinkamas sritis) konkrečiuose padaliniuose, kur dirbtų reikalingų kompetencijų ir kvalifikacijų specialistai.

Todėl kai kuriuose administracijos skyriuose, kurie įgis naujus pavadinimus, funkcijos perskirstomos, pergrupuojamos. Vietoj Juridinių asmenų valdymo bei Plėtros programų ir investicijų skyrių numatyta įsteigti kitus du – Investicijų ir projektų bei Strateginio planavimo, analizės ir programų valdymo – skyrius. Licencijų, leidimų ir paslaugų skyriui bus priskirtos Licencijų ir leidimų poskyrio funkcijos, taip pat Miesto planavimo ir architektūros skyriaus funkcijos, susijusios su išorinės vaizdo reklamos įrengimu. Finansų ir ekonomikos skyriui atiteks Mokesčių poskyrio funkcijos, susijusios su žemės mokesčio administravimu.

Panašių pokyčių žadama ir kituose padaliniuose. Tikimasi, kad taip ne tik pagerės Kauno miesto savivaldybės administracijos darbų kokybė, bet ir jų kontrolė.

Keičiant iš dalies dar 2015-ųjų birželį priimtą Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimą „Dėl didžiausio leistino Kauno miesto savivaldybės administracijos valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis ir gaunančių užmokestį iš Savivaldybės biudžeto, pareigybių skaičiaus ir Kauno miesto savivaldybės administracijos struktūros patvirtinimo“, būtent tų pareigybių skaičius miesto valdžios rūmuose nesikeis. Ir nuo 2020 metų pradžios jų bus 644 – taip, kaip yra šiuo metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Na, taip: "Karbų šėrimo tarnyba", "Karbų dauginiomo poskyris", "Krabų pirštelių gamybos padalinys", ...

:]

O rajono savivaldybės administracijoje - amžinas įšalas. Tik biurokratų trigubas skaičius tam pačiam žmonių skaičiui!

jo

kėdžių persistumdymas saviems
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS