Kauno pareigūnai neliko abejingi: rankomis pakėlė užstrigusį automobilį | Diena.lt

KAUNO PAREIGŪNAI NELIKO ABEJINGI: RANKOMIS PAKĖLĖ UŽSTRIGUSĮ AUTOMOBILĮ

Į portalo kauno.diena.lt el.paštą atskriejo nuoširdi padėka Kauno pareigūnams.

Moteris aprašė vakar jai nutikusią istoriją ir tai, kaip į jos pagalbos prašymą reagavo policininkai.

„Noriu padėkoti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Dainavos policijos komisariato pareigūnams“, – laišką pradėjo kaunietė Zita.

Trečiadienio rytą atvažiavusi prie Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos „Berželio“ padalinio, esančio Taikos pr., ji pakliuvo į bėdą.

„Nelabai žinoma vieta, viskas apsnigta, aikštelėje gražu, užšokau ant šaligatvio bortelio ir „pasikabinau“. Ir nei pirmyn, ir nei atgal. Kur pagalbą rasti? Aplink nei kokio lentgalio nei plytos nematyti, viskas apsnigta. Kurgi vyrų rasti?,Tik policijoje. Beliko kreiptis į komisariatą. Žodžiu, vyrai ant rankų išnešė automobilį. Ne veltui sako: ginti, saugoti, padėti. Šį kartą užteko padėti. Tariu „ačiū“ vyrams už pagalbą“, – rašė moteris, pridūrusi, kad per savo gimtadienį vis patiria panašių nuotykių.

Kauno policijos atstovai patvirtino, kad tokia situacija iš tiesų buvo.

Vienas į pagalbą atskubėjusiųjų – vyresnysis tyrėjas Jaunius Lašovas sakė, kad užduotis nebuvo sunki.

„Jeigu daugmaž įsivaizduojate, prie komisariato yra aikštelė ir biblioteka. Kaip supratau, moteris į ją ir atvažiavo. Vakar buvo tokios oro sąlygos… Ir pustė, ir aikštelė buvo nevalyta. Moteris netyčia užvažiavo ant bortelio ir užstrigo“, – pasakojo J. Lašovas.

Į veiksmą jis įsijungė pakviestas kolegos, kurį komisariate moteris tikriausiai pirmąjį ir sutiko ieškodama pagalbos. „Reikia vyriškos jėgos“, – tarstelėjo jam kolega.

Būna žmonių, kurie po to, kai išsprendžiame konfliktą ar kitas problemas, atsiprašinėja.

„Nuėjom į lauką keturiese. Pakėlėm, iškėlėm, ištraukėm, išvažiavom, mašinos neapgadinom, nesulaužėm. Praktiškai nunešėm“, – eigą bandė nupasakoti pareigūnas.

Jis pridūrė, kad nuoširdi jų pagalba praskaidrino moteriai dieną, nors pareigūnai, anot jo, tiesiog atliko pilietinę pareigą.

J. Lašovas pastebėjo, kad į pareigūnus pagalbos kreipęsi gyventojai neretai linkę savo bėdas sumenkinti, net bando atsiprašinėti už sutrukdymą. „Tikrai būna žmonių, kurie po to, kai išsprendžiame konfliktą ar kitas problemas, atsiprašinėja. Sako: nepykit, kad dėl tokių menkniekių trukdome policiją. Man atrodo, kad visi įvykiai, problemos yra svarbios, visas jas reikia išspręsti, kad abiem pusėms būtų kaip įmanoma geriau“, – sakė pareigūnas.

Jis teigė negalintis išskirti vieno įvykio kaip įsimintiniausio per visus darbo metus. „Reikėtų gerai pagalvoti… Kiekvieną dieną daug ko nutinka. Vieni įvykiai, nutikimai užgožia kitus“, – bandė perkratyti atmintį J. Lašovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

A

Pagarba!

Klausimas

Kodėl pavardė tik vieno? Padėjo juk keturiese?

Kaunas

Bemsai jus bemsai cia pezo 1007
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS