Kauno rajonas neužleidžia sparčiai augančios savivaldybės pozicijų | Diena.lt

KAUNO RAJONAS NEUŽLEIDŽIA SPARČIAI AUGANČIOS SAVIVALDYBĖS POZICIJŲ

Maždaug prieš porą savaičių tradicinė Kauno rajono savivaldybės dovana – kūdikio – kraitelis buvo įteiktas 200-ajam šiemetiniam naujagimiui, o Velykų išvakarėse – jau 300-ajam. Kūdikio kraitelis, kokius Kauno rajono savivaldybė teikti pradėjo prieš keletą metų pati pirmoji Lietuvoje, šįsyk tapo gražia velykine dovana Vakariui Kirkučiui iš Zapyškio seniūnijos.

„Netikėta, bet labai smagu. Nesitikėjome sulaukti tokio dėmesio“, – neslėpė nuostabos tėtis, atvykęs į Kauno rajono savivaldybę atsiimti kraitelio.

Tėvams Žydrūnei ir Mariui – tai antrasis vaikas šeimoje. Vyresnėlei Kamilei rugpjūtį bus 4 metai, tačiau jau dabar tėveliai stebisi dukros pagalba prižiūrint mažylį. „Ir drabužėlį atneša, ir vežimėlį pastumdo. Kamilei labai daug džiaugsmo atnešė naujasis šeimos narys“, – pirmaisiais įspūdžiais dalinosi tėtis. Jis sakė, kad su pirmagime jiems neteko gauti kraitelio, bet džiaugėsi, kad sulaukė tokios praktiškos dovanos su antruoju vaiku. Gimusiam mažyliui vardą išrinko mama. „Po ilgų ieškojimų nusprendėme, kad bus Vakaris. O kaip vaikučiui, gimusiam vakare, jis labai tinka“, – juokėsi naujagimio tėtis.

Pakaunėje Kirkučių šeima drauge gyvena jau 7 metus. Pas Zapyškyje gyvenančią žmoną Žydrūnę vyras atvyko iš Šiaulių krašto. „Esame patenkinti gyvenimu Kauno rajone. Džiaugiamės čia esančia ramybe ir patogiu susisiekimu“, – teigė R. Kirkutis.

Netikėta, bet labai smagu. Nesitikėjome sulaukti tokio dėmesio.

Tradicines dovanas – knygą „Atrastas neatrastas Kauno rajonas“ ir kūdikio kraitelį tėveliui įteikė mero pavaduotojas Paulius Visockas. „Džiaugiuosi, kad pakaunėje kuriasi jauni žmonės, ir čia nuolat gausėja vaikų. Naujam Kauno rajono gyventojui linkiu augti sveikam ir tapti savo kraštą mylinčiu piliečiu“, – linkėjo vicemeras.

ELTA yra skelbusi, kad žiedu Kauno miestą juosiančiame rajone pastaraisiais metais sparčiai daugėja gyventojų, čia kuriasi daug jaunų šeimų iš gretimos bei tolimesnių savivaldybių, tad daugėja ir naujagimių.

Registrų centro duomenimis, 2021 m. sausio 3 dieną Kauno rajone gyvenamąją vietą buvo deklaravęs 102 271 asmuo, arba 1 217 gyventojų daugiau nei prieš metus.

GALERIJA

  • Kauno rajonas neužleidžia sparčiai augančios savivaldybės pozicijų
  • Kauno rajonas neužleidžia sparčiai augančios savivaldybės pozicijų
  • Kauno rajonas neužleidžia sparčiai augančios savivaldybės pozicijų
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Smagu, nes

matau, kasdien, gryždamas iš sodo (esu senjoras) , apie apie 17 val kolonas a.m, gryžtančias iš kauno.Kilometraias, nes pristaė PC ,Ne po viena, prie Kauno.O keliu pralaidumumu nesirupina...Kas darysis vasara, kelyje į Šakius, jeigu dabar "kamšciai? KOŠMARAS....O, dar, žada atidaryti LIDL su IKI....????.Total KOŠMAR bus....

As

kiek galma girtis tuo paciu , pradekit skaiciuot ne simtukus o kas desimta , daugiau eterio turesite , kaip nieko daugiau nesugebate tai giriaties svetimai vaikais

SUSIJUSIOS NAUJIENOS