Kauno rajonas tęsia bendradarbiavimą su lenkais | Diena.lt

KAUNO RAJONAS TĘSIA BENDRADARBIAVIMĄ SU LENKAIS

  • 0

Raudondvaryje apsilankė Lider Pojezierza (Lenkija) teritorijos valdžios atstovai, merai, burmistrai ir vietos veiklos grupės vadovai.

Vizito metu buvo aptartas tarptautinio bendradarbiavimo projektas, kurio metu būtų įrengti jaunimo edukaciniai centrai Kauno rajone ir Lider Pojiezerza teritorijoje. Tikimasi, kad juose mokytų pilietiškumo ir kaimo plėtros.

"Tokie projektai leidžia spręsti problemas kartu. Tam ir esame drauge", – sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Svečiams iš Lenkijos daug teigiamų emocijų suteikė Raudondvario dvare pristatyta edukacinė programa, jos metu buvo demonstruojamos viduramžių tradicijos, šokiai ir to meto virtuvė.

Tai jau ne pirmas kartu įgyvendintas projektas. 2018 m. birželio mėn. Kauno rajono vietos veiklos grupė kartu su "Lider Pojezierza" ir Garliavos miesto vietos veiklos grupe dalyvavo tarptautinio bendradarbiavimo projekte "Jie skrenda". Jo metu buvo skatinamas Kauno rajono ir Myslibužo regiono jaunimo pilietinis ugdymas per aviacijos istorijos pažinimą ir įamžinimą. Šio projekto idėja kilo iš kraštus jungiančios S.Dariaus ir S.Girėno istorijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS