Kauno rajone atidaromas Laukinių gyvūnų globos centras | Diena.lt

KAUNO RAJONE ATIDAROMAS LAUKINIŲ GYVŪNŲ GLOBOS CENTRAS

  • 6

Kauno rajone penktadienį oficialiai atidaromas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Laukinių gyvūnų globos centras.

Kaip skelbia universitetas, tai pirmasis Lietuvoje ir didžiausias Baltijos šalyse centras, kuriame visą parą, septynias dienas per savaitę, bus teikiama kvalifikuota pagalba sužeistiems, paimtiems iš netinkamos aplinkos, konfiskuotiems ar globos reikalingiems laukiniams gyvūnams iš visos Lietuvos.

Šiame centre gyvūnai bus gydomi, reabilituojami, bus užtikrinama jų globa ir gerovė.

Modernus Laukinių gyvūnų globos centro pastatų kompleksas įrengtas Naujųjų Muniškių kaime, kone šešių hektarų ploto teritorijoje. Čia įsikūrė veterinarijos gydykla su laukinių gyvūnų priėmimo, apžiūros patalpomis, naujausia diagnostine įranga aprūpinta operacine bei laboratorija, gyvūnų gydymo-reabilitacijos, gyvūnų laikymo vidaus ir lauko voljerais ir kitomis patalpomis.

Centro statybos kainavo 4,8 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

>anonimas

Kada žmogus neužgrobs gyvūnų teritorijų , kada miškai bus kaip miškai , o ne siaura medžių juosta palei girios pakraštį -toliau plynasis kirtimas , va tada laukiniams gyvūnams nereiks globos centrų ! Jei dar nesupratot - žmogus nėra pasaulio valdovas , nutrūkus vienai gyvosios gamtos grandinei ( paukščiai, vabzdžiai, gyvūnai ) viskas išsiderina žmogaus ne naudai .

Ooo,

Koks cinizmas, neapykanta,beširdiškumas ir savanaudiškumas komentaruose...tikri lietuviai! Kai nebūsite supūvę savo vidumu ir protu, atsikratysite neapykanta, tuomet suprasite, kad laukiniams gyvūnams reikia pagalbos. Ir visiems gyvūnams reikia pagalbos. Ačiū tuems, kas padeda, gelbėja ir rūpinasi visais gyvūnais.

ne tik rajone

Kaune, Ašigalio gatvės gale numatoma atidaryti gyvūnų LIGONINĖ.Štai jums - žmonėms ligonines uždaro, o gyvūnams atveria. Čia juk pinigai...Neliko šioje valstybėje vietos žmogui...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS