Kauno rajone gaivinamas laivų modelių sportas | Diena.lt

KAUNO RAJONE GAIVINAMAS LAIVŲ MODELIŲ SPORTAS

  • 2

Lietuvos laivų modelių sporto federacija (LLMSF) Kauno rajone žvalgosi vandens telkinio, kuriame kitąmet galėtų surengti atvirą laivų modelių čempionatą. Taip siekiama atgaivinti praeityje populiarią sporto šaką ir ugdyti jaunimo kūrybiškumą.

Daugiausia laivų modeliuotojų yra Vilniuje, tačiau Kauno rajonas taip pat turi gilias šio sporto tradicijas. Dar sovietmečiu Zapyškyje veikė laivų modeliavimo būrelis, kuriam vadovavo mokytojas Stasys Žurauskas, išugdęs ne vieną sportininką. Tarp jų yra ir dabartinis Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, šios sporto šakos daugkartinis Lietuvos čempionas.

„Modelius konstruodavome patys, korpusą skaptuodavome iš liepos. Dažniausiai konstruodavau povandeninius laivelius, todėl tekdavo nardyti ir ieškoti žolėse įstrigusio modelio“, – prisiminė meras.

V. Makūnas pastebėjo, kad laivų konstravimas suteikia ne tik techninių žinių, bet ir ugdo kūrybingumą, kruopštumą, dažnai suvienija įvairias kartas: „Jei vaikas jaunesnis, jis laivą konstruoja su tėčio, senelio pagalba – taip kuriamas stiprus ryšys šeimoje.“

Su meru susitikęs LLMSF prezidentas Arvydas Overas pasiryžęs atgaivinti šią techninę sporto šaką.

Jo idėja Kauno rajonui – ne tik tradicinis laivų modelių čempionatas, bet ir nuolatinis vaikų ugdymas. „Laivų modelių galima nusipirkti, bet dar įdomiau juos kurti patiems arba tobulinti įsigytus. Ši veikla gali paskatinti vaikus rinktis inžinieriaus, konstruktoriaus arba mechaniko kelią“, – kalbėjo A. Overas.

Jo nuomone, atspirties tašku galėtų tapti laivų modeliuotojų būrelio įsteigimas kurioje nors pakaunės mokykloje, pavyzdžiui, Zapyškio pagrindinėje.

LLMSF vadovas taip pat ieško vandens telkinio, kuris galėtų tapti nuolatine treniruočių ir varžybų vieta. „Jei turėsime bazę, neabejoju, daugės ir entuziastų gretos“, – tvirtino A. Overas.

Lietuviai nuolat dalyvauja laivų modelių sporto pasaulio čempionatuose ir dažnai užima prizines vietas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Onutė,KLINIKINĖS ligoninės reabilitologė

Jeigu ,taip gerai dirbate,prašome pasirūpinti savo rajono gyventojų gerove /PRAŠOME SUSITARTI/RASTI KOMPROMISĄ /su Kauno miesto valdžia dėl 102 mikroautobuso SKRIAUDŽIAI-VEIVERIAI-GARLIAVA-ALEKSOTAS-ŠILAINIAI-KAUNO KLINIKINĖ LIGONINĖ ir kitų maršrutų iš Kauno rajono kursavimą iki Kauno kolegijos,Urno bazės..........

manau

Tinkama vieta Raudondvario laivu prieplauka.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS