Kauno rajone prasideda išankstinis balsavimas | Diena.lt

KAUNO RAJONE PRASIDEDA IŠANKSTINIS BALSAVIMAS

  • 1

Šiandien prasideda išankstinis balsavimas antrajame Seimo rinkimų ture, kuriame rinkėjai vienmandatėse apygardose rinks būsimus Seimo narius.

Gyventojai, kurie negalės dalyvauti Seimo rinkimuose spalio 25 d., savo balsą gali atiduoti bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje spalio 19–22 d. nuo 7 iki 20 val., nepriklausomai nuo savo gyvenamosios vietos.

Išankstinis balsavimas vyks ir Kauno rajono savivaldybėje, Savanorių pr. 371 (įėjimas iš Kalniečių poliklinikos pusės arba iš P.Lukšio gatvės).

Kauno rajono rinkimų Raudondvario Nr. 65 apygardos pirmininkė Rūta Svečiulienė priminė, kad kiekvienas pilietis, ateidamas balsuoti, su savimi privalo turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, nosį ir burną dengiančią kaukę ir savo rašymo priemonę. Neturintiesiems kaukės ar rašiklio, jie bus duodami vietoje.

R.Svečiulienės teigimu, antrasis rinkimų turas vyksta gerokai greičiau, nes rinkėjai balsuoja tik už kandidatus vienmandatėse apygardose.

"Pastebėjome, kad pirmajame rinkimų ture išankstiniame balsavime gyventojai aktyviai balsavo paskutinėmis dienomis, todėl tekdavo laukti eilėse. Norime paraginti piliečius balsuoti eiti jau nuo pirmadienio – taip nesusidarys eilės, nereikės būriuotis ir bus užtikrinamas piliečių saugumas", – pabrėžė pirmininkė.

Išankstinio balsavimo galimybe, kai yra mažesni rinkėjų srautai, kviečiami pasinaudoti vyresnio amžiaus ir rizikos grupės žmonės. Sekmadienį, rinkimų dieną, bus galima balsuoti tik savo rinkimų apygardos apylinkėse.

Antrajame Seimo rinkimų ture vienmandatėse apygardose dėl mandato varžysis 136 politikai: 54 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatai, 32 Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos, po 12 Laisvės partijos ir Lietuvos socialdemokratų partijos, devyni Liberalų sąjūdžio, keturi "socialdarbiečių", šeši save išsikėlę, po du Darbo partijos ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos, po vieną Lietuvos žaliųjų partijos, partijos "Laisvė ir teisingumas" bei Centro partijos-Tautininkų kandidatą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vaisvydaviete

Vaisvydavoje niekas netikrino ar tu su kauke i mokykla eina ar be. Gal i sale ir neleistu eiti. Bet rasiklio tai nedave tikrai( neturejau savo ,pabasaves atidave savo,) tai ir kauke kazin ar but dave ,jei neturi savo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS