Kauno rajone teikiamos emocinės gerovės konsultantų paslaugos: kodėl verta jomis pasinaudoti? | Diena.lt

KAUNO RAJONE TEIKIAMOS EMOCINĖS GEROVĖS KONSULTANTŲ PASLAUGOS: KODĖL VERTA JOMIS PASINAUDOTI?

  • 3

Lietuvoje, Europos Sąjungoje pirmaujančioje savižudybių skaičiumi, psichikos sveikatos priežiūros profesionalų paslaugos gyventojams vis dar yra nelengvai prieinamos ir brangios. Šių paslaugų poreikis dar labiau išaugo COVID-19 epidemijos, Rusijos karo prieš Ukrainą metu.

Vakarų šalyse, tokiose kaip Jungtinė Karalystė, Nyderlandai, Norvegija, panašios paslaugos yra labiau išvystytos ir pasiteisinusios. Rūpintis žmonių psichikos sveikata, teikti jiems standartizuotas konsultacijas ten apmokomi slaugytojai, socialiniai darbuotojai ir kiti sveikatos specialistai. Būtent jie ir padeda žmonėms susidoroti su pirmaisiais nerimo bei depresijos simptomais, taikydami kognityvinės elgesio terapijos metodus, kurių efektyvumas pagrįstas moksliniais tyrimais. 

Lietuvoje nemokamas paslaugas gyventojams jau teikia emocinės gerovės konsultantai, aukštos kvalifikacijos, specialius mokymus baigę specialistai, padedantys žmonėms susidoroti su lengvais emociniais sunkumais, pirmaisiais nerimo, nemigos ir depresijos simptomais.

„Parengti specialistai pajėgūs suteikti kvalifikuotą pagalbą ir veiksmingai per trumpą laiką padėti nerimo, nemigos ar depresijos kamuojamiems žmonėms dorotis su šiais simptomais. Jų tikslas – pasiekti, kad žmogus įgautų įgūdžius valdyti savo psichologinę būseną, galima sakyti, taptų savo paties psichoterapeutu“, – teigė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Gerovės konsultantų mokymų programos vadovas dr. Julius Neverauskas. Todėl, neabejojama, kad kuriamas emocinės gerovės konsultantų tinklas turėtų gerokai pagerinti psichologinės pagalbos prieinamumą šalyje ir ypač regionuose, kur tokių paslaugų ypač trūksta.   

Labai svarbu, kad į emocinės gerovės konsultantus žmonės gali kreiptis patys, tam nereikia šeimos gydytojo ar kito specialisto siuntimo. Be to, užtikrinamas ir besikreipiančių žmonių konfidencialumas bei  visiškas anonimiškumas.

Kauno rajone dirba 3 emocinės gerovės konsultantės, kurios pasiruošusios atsakyti į visus rūpimus klausimus:

Paulina Žarovaitė – 8 678 04 021 paulina.zarovaite@kaunorvsb.lt;

Skaidrė Kepalienė –  8 678 06 931, skaidre.kepaliene@kaunorvsb.lt;

Karolina Brazaitytė –  8 678 05 419, karolina.brazaityte@kaunorvsb.lt.

Konsultacijos teikiamos Raudondvaryje (Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro patalpose) ir Garliavoje (Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centre), Karmėlavoje (seniūnijos patalpose), Vilikjoje (seniūnijos patalpose) arba nuotoliu. Dėl patogesnės konsultacijos vietos derinama kiekvienu atveju individualiai.

Projektas finansuojamas 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo ir LR valstybės biudžeto lėšomis. Visos Lietuvos specialistų kontaktus galite rasti interneto puslapyje www.geroveskonsultantai.lt.

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

o kiek kainuoja Nausedines

,,emocines geroves,,, konsultacija ??? ar sviezio pateikiamos ar reikia atsyldyt istraukus is saldytuvo??

deje

Dar Lietuvai toli iki to kad suprasti kad psihologines problemos yra labai rimtas dalykas ir kaltinti reiktu , media ir socialinius tinklus nes visur tik feikas ir melas.

Ka ka

Cia gal kokiam anukui vertetu nueiti, kuri pastoviai rusai puola.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS