Kauno rajono meras: šventinės eglės užges, kad paskui įžiebtų daugiau vilties | Diena.lt

KAUNO RAJONO MERAS: ŠVENTINĖS EGLĖS UŽGES, KAD PASKUI ĮŽIEBTŲ DAUGIAU VILTIES

2021-ieji metai Kauno rajono savivaldybėje bus pasitikti užgesinus seniūnijų, miestelių ir kultūros centrų Kalėdų eglutes. Šventinis eglių apšvietimas bus išjungtas nuo gruodžio 31 d. 22 val. iki sausio 1 d. 2 val.

Šis sprendimas, anot Kauno rajono mero Valerijaus Makūno, priimtas reaguojant į Vyriausybės rekomendacijas ir siekiant užtikrinti maksimalų gyventojų saugumą pandemijos metu.

„Eglučių apšvietimo išjungimas – tai ir priminimas, kokią pandemiją pasaulis dabar išgyvena, tai ir skaudžių praradimų, COVID-19 infekcijos aukų, kurių Lietuva pastarosiomis paromis jau skaičiuoja po septynias dešimtis bei daugiau, atminimo pagerbimas. Paskui, po kelių valandų ramaus susikaupimo vėl įžiebtos šviesos sustiprins viltis, kad tamsa trauksis, ir pandemija, visiems susitelkus, tikrai bus įveikta“, – 2021-ųjų išvakarėse sakė meras.

Viešosios įstaigos Raudondvario dvaras vadovė Snieguolė Navickienė patvirtino, kad prieš metų sandūros momentą šio dvaro parko teritorija taip pat bus uždaryta, o pagrindinės Kauno rajono Kalėdų eglės bei kitos šviesų instaliacijos bus išjungtos. Ribojimai dvaro teritorijoje truks nuo gruodžio 31 dienos 17 val. iki sausio 1 dienos 8 val.

Eglučių apšvietimo išjungimas – tai ir priminimas, kokią pandemiją pasaulis dabar išgyvena.

Kauno rajono policijos komisariato vadovai pabrėžė, kad šventinę naktį visoje savivaldybės teritorijoje bus rūpinamasi ne tik gyventojų saugumu, bet ir tikrinamas jų blaivumas.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Šarūno Šukevičiaus teigimu, masiniai susibūrimai yra pagrindinis koronaviruso užkrato šaltinis. Tad jie nebus leistini ir sutinkant Naujuosius. „Apribojimai nėra malonūs, bet, likdami namie ir iškęsdami laikinus nepatogumus, galėsime išsaugoti žmonių gyvybes“, – kreipėsi į gyventojus administracijos direktorius.

ELTA primena, kad judėjimas tarp savivaldybių šalyje karantino laikotarpiu yra ribojamas. Gyventojai savo savivaldybės teritoriją gali palikti tik esant rimtoms priežastims, Vyriausybės potvarkiu nustatytais atvejais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Leninas

ura, žinom kada gulagas atsidaro!

keistuolis

Tai visiems rinktis 2 val nakties? Nes galima atsvesti naujai eglutes iziebima!

Jonas

Taip bus visoje LIetuvoje. Nėra ko pykti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS