Kauno rajono savivaldybė nestandartiškai spręs medikų trūkumo gydymo įstaigose problemą | Diena.lt

KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖ NESTANDARTIŠKAI SPRĘS MEDIKŲ TRŪKUMO GYDYMO ĮSTAIGOSE PROBLEMĄ

Ne tik įdarbinti gydytojus rezidentus, bet ir dalinai apmokėti jų rezidentūros studijas, – tokias galimybes nagrinėja Kauno rajono savivaldybė, norinti, kad gydymo įstaigose nebetruktų įvairių sričių gydytojų bei slaugytojų.

„Gydytojų ir slaugytojų pakaunėje trūksta nuolat, todėl pradėjome ieškoti nestandartinių sprendimų, kaip į poliklinikas privilioti gydytojus. Šią problemą norime spręsti bendradarbiaudami kartu su Sveikatos apsaugos ministerija“, – sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Savivaldybė norėtų pasirašyti trišalę sutartį su Sveikatos apsaugos ministerija ir universitetu. Sutartis įpareigotų už rezidentūros studijas mokėti ministeriją ir Kauno rajono savivaldybę. Tokiu atveju pabaigęs mokslus gydytojas privalėtų konkrečioje savivaldybėje atidirbti trejus metus – tiek, kiek trunka rezidentūros studijos. Be to, rezidentūros metu gydytojai privalėtų dirbti sveikatos priežiūros įstaigose.

Artimiausiu metu šis klausimas bus svarstomas Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdyje.

Panašiu keliu einama ir mažinant pedagogų deficitą pakaunės mokyklose. Praeitą mėnesį Kauno rajono savivaldybės taryba pritarė sprendimui, pagal kurį norintiems įgyti pedagogo specialybę Kauno rajono gyventojams arba norintiems persikvalifikuoti pedagogams, savivaldybė dalinai finansuos studijas, skirs stipendijas, padengs įsikūrimo Kauno rajone išlaidas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ant

Vel eilinis populizmas , kaip gali Pakauneje trukti gydytoju , gal reiktu keisti vyr gydytojus ? Viena ligonine garliavoje , kita vilkijoj /Cai jums ne kokia provincija /o Jie makunas atrenka ir valytojas ir sekretores tai gal ir gydytojai turi buti visi socialdemokratai Kol tas muzikas vadovaus rajonui nieko gero nesitikek

O

Tai kokių čia gydytojų trūksta Kauno rajone?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS