Kauno rajono savivaldybė pasirengusi intensyviai ieškoti investuotojų Nemuno žiedui | Diena.lt

KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖ PASIRENGUSI INTENSYVIAI IEŠKOTI INVESTUOTOJŲ NEMUNO ŽIEDUI

Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentą Egidijų Janavičių ir lenktynininką Darių Ardavičių, atvykusius į Kauno rajono savivaldybę sužinoti su Nemuno žiedu Kačerginėje susijusių vietos valdžios planų, rajono meras Valerijus Makūnas patikino, kad bus pasistengta šį sporto objektą išsaugoti bei prikelti naujam gyvenimui.

.„Nemuno žiedas – techninių sporto šakų paveldo objektas, jis turi tarnauti šioms sporto šakoms, Kauno rajono savivaldybė darys viską, kad tai būtų išsaugota“, – aiškino meras.

Savivaldybės svečių teigimu, automobilininkų sporto bendruomenei labiausiai nerimą kelia kalbos, kad planuojama naikinti Nemuno žiedą, užstatant jį gyvenamaisiais namais.

„Bendrajame plane yra aiškiai nurodyta, kad šioje vietoje numatyta veikla – techninių sporto šakų. Jokių planų vykdyti gyvenamųjų namų statybą šioje vietoje tikrai nėra“, – patikino Savivaldybės administracijos Urbanistikos skyriaus vedėjas Mindaugas Kruopis.

Automobilininkų nerimas kilo dėl to, kad šiuo metu žiedas vos vegetuoja, o iš jo veiklos pasitraukė vienas iš jo dalininkų – Kauno miestas, primena ELTA.

„Mes nesiruošiame to daryti. Mes – su automobilių sporto bendruomene. Kaip dalininkai su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija esame įkūrę naują įstaigą ir, kai baigsis senosios likvidavimo procedūros, ieškosime privačių investuotojų objektui atgaivinti ir vykdyti jame veiklą. Nes valstybė čia investuoti nėra pasirengusi“, – sakė V. Makūnas.

Meras pabrėžė, kad ši vienintelė žiedinė trasa Lietuvoje yra Kauno rajono dalis, techninių sporto šakų pradžių pradžia. Čia užaugo ir sportavo ne viena lenktynininkų karta, ir trasą išsaugoti būtina, tad apie paskirties keitimą nėra net kalbų.

Kauno rajono savivaldybė, anot jos atstovų, savo lėšomis jau yra parengusi įvažiavimo nuo Šakių plento statybos ir įrengimo projektą, kainavusį apie 6 tūkst. eurų. Kelio rekonstravimo kaina būtų per 926 tūkst. eurų. Savivaldybė taip pat pasirengusi investuoti į infrastruktūrą.

Nemuno žiedo lenktynių trasą būtų galima naudoti kur kas plačiau nei tik automobilių lenktynėms. Ji puikiai tinkama motociklų sportui, techninių sporto šakų veteranų renginiams. Veiklą galima išplėsti erdvę pritaikant kultūros ir laisvalaikio renginiams, mokymams, greta galėtų atsirasti juos aptarnaujančios apgyvendinimo ir maitinimo įstaigos.

E.Janavičius pasidžiaugė, kad automobilininkų ir savivaldybės požiūris sutampa bei patikino, tad Lietuvos automobilių sporto federacija savo ruožtu taip pat imsis žingsnių, kad ši išskirtinė trasa būtų atgaivinta ir naudojama pagal paskirtį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Piatras

Intensyviausiai bus surastas Samochinas trečiai ar ketvirtai kadencijai :-DDD

Nausiedianc

Drįsčiau pasiūlyti "RAMYBĖS OAZĖS ŽIEDO" pavadinmą *let !!!

Keist

Kačergine netinkamas pavadinimas lenktynems
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS