Kauno rajono savivaldybė perima „Nacionalinio žiedo“ dalininko teises | Diena.lt

KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖ PERIMA „NACIONALINIO ŽIEDO“ DALININKO TEISES

  • 5

Kauno rajono savivaldybė nusprendė neatlygintinai perimti iš Kauno miesto savivaldybės VšĮ "Nacionalinis žiedas" dalininko turtines ir neturtines teises bei pareigas. Tam vienbalsiai pritarė birželio 25 d. posėdžiavusi taryba.

Viešoji įstaiga "Nacionalinis žiedas" turėjo tris dalininkus: Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją, Kauno miesto savivaldybę ir Kauno rajono savivaldybę. Tačiau balandžio 28 d. Kauno miesto savivaldybės taryba vienbalsiai pritarė savo dalininko teisių pardavimui. Po mėnesio miesto savivaldybės administracija kreipėsi į rajono savivaldybę dėl dalininko teisių perdavimo, kuriam pritarė rajono tarybos nariai.

Pereinamuoju laikotarpiu turtą patikėjimo teise valdys Lino Tubelio vadovaujamas Lietuvos sporto centras. Jis ieškos ir koncesininko. Viešajai įstaigai "Nacionalinis žiedas" laikinai vadovaus direktorius Žygimantas Šeštokas.

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas patikino, kad rajono valdžia yra suinteresuota, jog jos teritorijoje esanti vienintelė Lietuvoje žiedinė lenktynių trasa būtų atnaujinta, moderni. Jis pastebėjo, kad automobilių lenktynės savo populiarumu nenusileidžia aukšto lygio krepšinio varžyboms, todėl šią vietą būtina gaivinti. Rajono vadovai įsitikinę, kad trasa galėtų tarnautų ne tik sportui, bet ir įvairiems renginiams, kad joje atsirastų vietos ir jaunimui, ir automobilių sporto veteranams.

"Norime, kad trasa tarnautų pagal savo paskirtį. Todėl pritariame, kad kuo greičiau būtų parinktas koncesininkas ir Nemuno žiede būtų vystoma įvairi veikla", – sakė Kauno rajono savivaldybės vicemeras Antanas Nesteckis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Raimondas B

Šaunu! Su Kauno rajono savivaldybe be abejonės reikalai pajudės

Nekrabas

Vau. Rajonas klęsti, - čia kur ?. Tik Kauno dienoje - nes Makūnas gerai pinigėlių reklamai padavė. O jei rimtai - laikraštininkai - pasivadinkite "Kauno rajono diena", nes apie Kauną žinių - yra kokia 20 proc.

Krabas

Kaune negeba net stadijono pastatyti ,ir trasai nereikia turku statytoju. Rajonas auga ,klesti ir sugebes trasa renovuoti iki pasaulinio lygio!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS