Kauno rajono savivaldybė puikiai įvertinta už vaikų maitinimo organizavimą | Diena.lt

KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖ PUIKIAI ĮVERTINTA UŽ VAIKŲ MAITINIMO ORGANIZAVIMĄ

Žemės ūkio ministerijos organizuotoje „Kokybiško maisto šventėje 2020“ Kauno rajono savivaldybei už aktyvų ekologiškų, pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintų maisto produktų gaminimo, populiarinimo ir vartojimo skatinimą įteikti ministerijos padėkos raštas ir tradicinė „Kokybe paženklinto maisto“ nominacijos akmens ir stiklo skulptūrėlė.

„Mūsų savivaldybė jau seniai labai aktyviai dalyvauja Žemės ūkio ministerijos inicijuotose programose „Pienas vaikams“ ir „Vaisiai mokykloms“. Pirmieji šalyje rajono mokyklose įdiegėme švediško stalo principą, įsiliejome į ekologiškų produktų vartojimo programą“, – pasakojo apdovanojimus iš žemės ūkio ministro Andrius Palionio gavusi Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Žydra Narbutienė, atsakinga už maitinimo organizavimą švietimo įstaigose.

Ministro padėkos sulaukė ir Kauno rajono Garliavos lopšelis-darželis „Eglutė“. Jis apdovanotas už vaikų maitinimą ekologiškais, pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintais produktais.

Šis lopšelis-darželis, anot Savivaldybės atstovų, pirmasis Kauno rajone ryžosi iššūkiui – nuo 2019 metų lapkričio išbando maitinimą naudojant ekologiškų ūkių produktus. Jų vaikų mityboje turi būti ne mažiau kaip 60 procentų. Pagal šį principą perkami visų maisto grupių produktai – mėsa, pienas, kiaušiniai; grūdai, duonos bei pyrago gaminiai, aliejus, vaisiai ir kiti. „Eglutė“ pasinaudojo Žemės ūkio ministerijos antrus metus teikiama parama ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigoms, skiriama padengti kainų skirtumą, susidarantį vaikų maitinimui naudojant ekologiškus maisto produktus vietoj įprastinių. Šia parama praėjusiais metais Lietuvoje pasinaudojo 7 įstaigos.

Pasak pranešimo, „Kokybiško maisto šventėje“ apdovanoti tie, kurie labiausiai šiais metais prisidėjo prie maisto kokybės formavimo ir skyrė didžiausią dėmesį valgymo kultūrai Lietuvoje tobulinti.

 

GALERIJA

  • Kauno rajono savivaldybė puikiai įvertinta už vaikų maitinimo organizavimą
  • Kauno rajono savivaldybė puikiai įvertinta už vaikų maitinimo organizavimą
  • Kauno rajono savivaldybė puikiai įvertinta už vaikų maitinimo organizavimą
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Puiku girdeti apie gerus darbus

esu kauniete taciau,Kauno rajonas ,vadovaujamas Makuno--visada zhavi Matijosaiciui reiktu pasikonsultuoti ,pirma ,nei jam kyla mintis kazka griauti MUSU mieste

as

na kur jau ne gavo pagirimi rasta ir trimituoja ant visos Lietuvos ,. tuoj visi laikrasciai rasys nupirkti uz kauno rajono pinigus .didesnio velnio kaip Makunas net pragare nesutiktumete

šaunu

Mano anūkėlis mokosi pirmoje klasėje, Akademijoje. Sakė, labai skaniai mokykloje maitina. Ir iki mokyklos paveža autobusiukas, ir namo. Ten tikrai žmonėmis rūpinamasi, todėl iš Kauno kas tik gali bėga į rajoną - visai kita gyvenimo kokybė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS