Kauno rajono savivaldybė reaguoja į gyventojų skundus dėl šiukšlių smarvės | Diena.lt

KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖ REAGUOJA Į GYVENTOJŲ SKUNDUS DĖL ŠIUKŠLIŲ SMARVĖS

  • 6

Kauno rajono bendruomenė socialiniame tinkle „Facebook“ skelbia, kad Kauno miesto teritorijoje veikianti Mechaninio biologinio apdorojimo atliekų įmonė (MBA) nuo pat įsikūrimo kelia daug rūpesčių ir Kauno rajono gyventojams. Jau penkti metai Ramučiuose, Karmėlavoje, Margavoje, Narėpuose ir kitose aplinkinėse gyvenvietėse dažnai juntama šiukšlių smarvė, ypač intensyvi šiltuoju metų laiku,

Kaip skelbia Kauno rajono bendruomenė, ir gyventojai, ir Kauno rajono savivaldybė ne kartą kreipėsi į įmonę, Aplinkos apsaugos departamentą, Aplinkos ministeriją, reikalaudami spręsti problemą, tačiau atsakymai visada būdavo panašūs: neva kvapų ir taršos normos neviršijamos, ketinama tobulinti technologijas, įvyko gedimas ir panašiai.

Metams bėgant situacija nesikeičia. Todėl Kauno rajono savivaldybė, reaguodama į gyventojų skundus, griežtina poziciją MBA atžvilgiu.

Iki šiol buvo reikalaujama tobulinti technologijas, kad būtų užkirstas kelias smarvei plisti į gyvenvietes.

Kauno MBA išrūšiuoja tik 2 proc. atliekų. Tačiau gyventojai tampa vis labiau sąmoningi ir ima patys atsakingai rūšiuoti atliekas, todėl, jei situacija nesikeis, Kauno rajono savivaldybė Kauno regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) dalininkų susirinkime kels klausimą dėl Kauno MBA veiklos nutraukimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

laukinis

Kam čia Neveronyse nesmirdi? Įkaitai esame tų visų valdžiažmogių, kurie dar drįsta poryti, kad kreipia dėmesį į skundus. Atvažiuoja tik pasiselfinti ir sukelti į FS. Tu atvažiuok ryte pagert kavutę lauke, pamatysi ar galima ir ar nesmirdi

>Girinis< \\\\\.../////

Iš dalies atsiprašau.Mano žinios iš spaudos.Linkiu,kad iki jūsų tas tvaikas ir ateityje nepasiektų.O namą tai tikrai norėjau pirkri,bet kiti aplenkė.Nepyk.

Girinis

Svajokliai Neveronyse niekas nesmirdi nerašyk, jei nežinai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS