Kauno rajono savivaldybė šiuo sunkiu metu nepamiršo ir mokinių | Diena.lt

KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖ ŠIUO SUNKIU METU NEPAMIRŠO IR MOKINIŲ

Nuo trečiadienio įsigaliojus griežtesnėms karantino dėl COVID-19 pandemijos stabdymo taisyklėms, laikinai nutraukiamas ir ugdymo procesas mokyklose, o jų valgyklose nebebus teikiamas karštas maistas.

Tačiau, kaip pranešė Kauno rajono savivaldybės atstovai, mokiniams, kuriems skirtas nemokamas maitinimas, karantino laikotarpiu jis bus organizuojamas kita forma – pristatomi maisto produktų rinkiniai į namus.

ELTA yra skelbusi, jog lapkričio-gruodžio mėnesiais Kauno rajono mokyklose visiems mokiniams, kuriems skirti nemokami pietūs, ta parama buvo užtikrinta. Neišskiriant ir tų vaikų, kurie mokėsi nuotoliniu būdu arba buvo priverstinėje izoliacijoje. Moksleivių tėvai turėjo galimybių arba atsiimti karštą maistą mokyklos valgykloje, arba gauti maisto produktų krepšelį į namus.

„Gruodžio mėnesį nuotoliniu būdu iš viso mokėsi 770 mokinių (5–12 klasių). Tais atvejais, kai mokyklų valgyklos buvo laikinai uždaromos dėl darbuotojų ligos ar saviizoliacijos, operatyviai organizuodavome maisto pristatymą iš kitų mokyklų arba maitinimo įmonių“, – pasakojo Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Žydra Narbutienė.

Specialistė informavo, kad Kauno rajono mokiniams maisto daviniai bus perduodami ir už žiemos atostogų laikotarpį, nors tai nėra privaloma pagal Socialinės paramos mokiniams įstatymą.

„5-12 klasių mokiniams maisto daviniai ruošiami už atostogų dienas nuo gruodžio 23 dienos (iš viso – 772 mokiniams). 1–4 klasių mokiniams ir priešmokyklinukams, atsižvelgiant į paskelbtas paankstintas žiemos atostogas, paketai ruošiami jau nuo gruodžio 14 dienos (iš viso – 1672 mokiniams)“, – skaičius vardijo Ž. Narbutienė.

Maisto krepšeliai bus išvežiojami gruodžio 16–18 dienomis ir iki švenčių pasieks visas šeimas. Krepšelį sudaro: aukščiausios rūšies mėsos gaminių, duonos ir pyrago gaminių (įtraukta pilno grūdo duona, kūčiukai, aguonų pyragas, keksas su razinomis, sveikuolių sausainiai su sėklomis), bakalėjos prekės (įvairūs konservuoti ir sausi produktai, mandarinai, saldumynai vaikams).

Maisto daviniai ruošiami ne tik socialiai remtinų šeimų vaikams, bet ir visuotinio nemokamo maitinimo programoje dalyvaujantiems vaikams – priešmokyklinukams bei pirmokams, kuriems nemokami pietūs skirti nevertinant šeimos pajamų.

Tiems priešmokyklinukams, kurie lankys ugdymo įstaigas ir po gruodžio 14 dienos (nes tėveliai negali dirbti nuotoliniu būdu), bus gaminamas ir patiekiamas karštas maistas ugdymo įstaigoje, pabrėžia Kauno rajono savivaldybės atstovai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS