Kauno regione vėl didinamas COVID-19 pacientų gydymui skirtų lovų skaičius | Diena.lt

KAUNO REGIONE VĖL DIDINAMAS COVID-19 PACIENTŲ GYDYMUI SKIRTŲ LOVŲ SKAIČIUS

  • 7

Kauno regione ir toliau didėjant ligoninėse gydomų COVID-19 pacientų skaičiui, nuo ketvirtadienio didinamas šių ligonių gydymui skirtų lovų skaičius, praneša Kauno klinikos.

Jų teigimu, 20 papildomų stacionaro lovų su deguonies tiekimu skiriama Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninėje.

Nuo šeštadienio dar 20 stacionaro lovų su deguonies tiekimu ir viena reanimacijos ir intensyvios terapijos lova su dirbtine plaučių ventiliacijos galimybe (DPV) skiriama Jurbarko ligoninėje.

Taip pat nuo šeštadienio 15 stacionaro lovų su deguonies tiekimu ir viena reanimacijos lova skiriama Marijampolės ligoninėje.

Iš viso nuo rugpjūčio 14 dienos Kauno regione COVID-19 liga sergančių pacientų gydymui bus numatytos 123 lovos su deguonies tiekimu ir 18 reanimacijos lovų su DPV galimybe.

Pastarąjį kartą lovų skaičius Kauno regione didintas praėjusios savaitės pabaigoje.

Šiuo metu Kauno regiono ligoninėse esančių stacionaro lovų su deguonies tiekimu užimtumas siekia 68 proc. –užimtos 46 iš 68 lovų, o reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – 38 proc., čia užimtos šešios iš 16 lovų.

Pasak COVID-19 ligos Kauno regiono valdymo grupės vadovo Vaidoto Gurskio, pastebima naujų pacientų būklės sunkėjimo tendencija.

„Deguonies terapija skiriama 76 proc. Kauno regiono ligoninėse gydomų pacientų, kai prieš dvi savaites jos prireikdavo vos pusei gydomų pacientų. Taip pat pradėjo daugėti pacientų reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje“, – pranešime cituojamas medikas.

Jo teigimu, absoliuti dauguma sergančių COVID-19 liga pacientų, kuriems prireikia stacionarinės sveikatos priežiūros, yra neskiepyti žmonės. Daugiausia pacientų yra  50–69 amžiaus žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

tam aš manau

Pirmiausia pasidomėkit kas vyksta visame pasaulyje, o po to komentuokit ir išsijunkit sisteminę purvasklaidą...Praplautos tamstai smegenys...

H

Aš netikiu ta korona tai sugalvota

Anonimas

gryzo is juros svetes ! dddd
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS