Kauno reikšmė valstybingumo išsaugojimui buvo didžiulė (vaizdo įrašas) | Diena.lt

KAUNO REIKŠMĖ VALSTYBINGUMO IŠSAUGOJIMUI BUVO DIDŽIULĖ (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 1

Šiemet minimos 30-osios tragiškų Sausio 13-osios įvykių metinės, kai Lietuvos žmonės negailėdami savo gyvybių kovojo už Tėvynės laisvę. Ta proga Vytauto Didžiojo karo muziejus dalijasi vaizdo įrašu, kuriame – audringi to meto įvykiai Kaune bei jų dalyvių liudijimai.

Kaunas buvo tas miestas, kuris teikė visą informaciją per radiją ir televiziją, kai transliacijos iš Vilniaus nutrūko.

„Kauno reikšmė valstybingumo išsaugojimui buvo didžiulė. Čia ne tik  saugomi svarbūs strateginiai objektai – Sitkūnų radijo stotis, Juragių radijo ir televizijos retransliacijos stotis, Kauno radijas ir televizija, telekomas ir kiti –  Kaune būrėsi ir didelė dalis savanorių, kurie ne tik gynė minėtus objektus, bet vyko ir į Vilnių“, – prie įkelto vaizdo įrašo rašo Kauno miesto savivaldybės atstovai.

Daugiau apie audringus to meto įvykius Kaune bei jų dalyvių liudijimus galite pamatyti vaizdo įraše, kuriuo pasidalino Vytauto Didžiojo karo muziejus.

GALERIJA

  • Kauno reikšmė valstybingumo išsaugojimui buvo didžiulė <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
R. Požerskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pagal

vakarykštes LRT laidas tai svarbiausia 1991m buvo kova Vilniuje, o visų svarbiausia kaip vienas žmogus viską "organizavo ir vadovavo". Apie Kauną ir apie tai kas rizikavo ir parūpino techniką barikadoms montuoti, ginklų, žmonių saugančių Seimą maitinimą paminėta tik tarp kitko - svarbiausia faktinis...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS