Kauno savivaldybė davė leidimą „Kaunas Pride“ eitynėms | Diena.lt

KAUNO SAVIVALDYBĖ DAVĖ LEIDIMĄ „KAUNAS PRIDE“ EITYNĖMS

Kauno savivaldybė penktadienio popietę įvykdė teismo sprendimą ir suderino „Kaunas Pride“ eitynių, vyksiančių šeštadienį, maršrutą, BNS patvirtino Kauno miesto mero patarėjas Tomas Jarusevičius.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas penktadienį neskundžiamu sprendimu įpareigojo savivaldybę suderinti eitynių maršrutą nuo Nepriklausomybės aikštės prie Soboro, suformuojant dalyvių koloną, kuri judės Laisvės alėja nuo Soboro iki Laisvės alėjos 99-ojo pastato, o tuomet apsisuks ir judės tuo pačiu maršrutu atgal. Eitynės pasibaigs vėl susirenkant Nepriklausomybės aikštėje.

Leidime numatyta, kad renginyje gali dalyvauti iki 3 tūkst. žmonių. Anksčiau skelbta, kad jose tikimasi apie tūkstančio dalyvių.

Kauno savivaldybė birželį nesuderino maršruto eitynėms, motyvuodama vykdomais infrastruktūros atnaujinimo darbais ir neproporcingai dideliais nepatogumais miestiečiams, tačiau eitynių organizatorių reikalavimus palaikė dviejų instancijų administraciniai teismai, įpareigoję savivaldybę suderinti leidimą.

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras anksčiau penktadienį BNS sakė, jog šiais sprendimais teismas prisiima dalį atsakomybės dėl galimų padarinių.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (42)

Artūriukas

Ligoniai,eksbicionistai,taip patenkina savo aistrą,ankstesniais laikais šokinėjo iš krūmų dabar demonstruojasi viešai.....turime atjausti padarus su negalia,žmonės gi esame

Pillietis - neniekinkite LAISVĖS

Kiekvienas Lietuvos pilietis yra prisiekęs konstitucijai. "Viešai ir iškilmingai prisiekti Lietuvos Respublikai privalo asmuo, kuriam Lietuvos Respublikos pilietybė suteikta supaprastinta tvarka, natūralizacijos tvarka, išimties tvarka; grąžinta arba suteikta Lietuvos Respublikos tarptautinių sutarčių nustatytais pagrindais.Priesaikos tekstas:...2) „Aš, (vardas, pavardė), tapdamas Lietuvos Respublikos piliečiu, be išlygų prisiekiu būti ištikimas Lietuvos Respublikai, laikytis Lietuvos Respublikos Konstitucijos ir įstatymų, ginti Lietuvos valstybės nepriklausomybę, teritorijos vientisumą ir konstitucinę santvarką. Pasižadu gerbti Lietuvos valstybinę kalbą, kultūrą ir papročius, stiprinti Lietuvos demokratijos ir teisinės valstybės pagrindus.“. Taigi, jei per nesusipratimą homoseksualų bendruomenės "lyderiai" yra Lietuvos piliečiai, savo reikalavimus pateikia Seimui kaip REIKALAVIMUS KEISTI KONSTITUCIJĄ. Kitu atveju teks atsakyti už PRIESAIKOS LAUŽYMĄ ir netekti Lietuvos pilietybės.

Anonimas

Argi?Kauno savivaldybę išprievartavo teismai.Kur dingo teisingumas?Jeigu jo nėra Lietuvoje,tai mūsų tėvynė nėra teisinė valstybė.Kaip viską paaiškintų Prezidentas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS