Kauno savivaldybė: kietųjų dalelių koncentracijos gali būti padidėjusios tik netoli gaisro židinio | Diena.lt

KAUNO SAVIVALDYBĖ: KIETŲJŲ DALELIŲ KONCENTRACIJOS GALI BŪTI PADIDĖJUSIOS TIK NETOLI GAISRO ŽIDINIO

  • 4

Po ketvirtadienio vakarą kilusio gaisro atliekų tvarkymo bendrovėje „Žalvaris“, penktadienio pavakarę Kauno savivaldybės atstovai pranešė, kad oro taršą Kaune vertino ne tik miesto naudojama sistema, bet ir Aplinkos apsaugos agentūros mobili oro kokybės tyrimų stotis.

Remiantis 17 val. paskelbtais duomenimis,  4–7 val. darbai vyko ties Taikos ir Pramonės prospektų žiedine sankryža. 9–11 val. atliko tyrimus gaisro vietoje (Ateities pl. 23A, apie 400 m pietryčių kryptimi).

Kauno savivaldybės teigimu, oro kokybę mieste taip pat nuolat fiksuoja stacionari stotis Petrašiūnuose.

„Pasak specialistų, kietųjų dalelių koncentracijos gali būti padidėjusios tik netoli gaisro židinio. NVSC Kauno departamento atstovai įvertino oro užterštumo informaciją – konstatuota, kad nė vienas oro taršos parametras nebuvo viršytas, todėl gyventojams siūloma grįžti prie įprastinių gyvenimo sąlygų ir netaikyti anksčiau išplatintų rekomendacijų dėl apsaugomųjų veiksmų taikymo“, – skelbiama feisbuke.

Kaip portale kauno.diena.lt skelbta anksčiau, Kaune įdiegta išmani oro stebėsenos sistema rodo, kad rodikliai neviršija norminių ribų, tačiau keletas parametrų (azoto oksido ir ozono) yra nežymiai padidėję. Šie duomenys jau kurį laiką patogiai ir viešai prieinami visiems gyventojams internetu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

iki ausų korumpuotos kiaulės

Jei Kauno visvaldybė taip sako - nėra jokio pagrindo abejoti. Čia kaip CCCP laikais - egzistuoja tik viena tiesa, ta, kurią tau skelbia televizorius. Urrra, tovariščiai.

Pasakos

Sekat pasakas kaip darželinukams, kad, tik kietųjų dalelių koncentracijos GALI BŪTI padidėjusios TIK netoli gaisro židinio, degant didžiuliam pavojingų atliekų aikštelės plotui ir sproginėjant nežimėtiem skystų atliekų taroms ir gaisrą ,kurį pavyko užgesinti tik jungtinėm kelių miestų gaisrinėms mašinoms, kai dūmų ir degėsių kvapas uždengė ne tik gyvenamąjį Dainavos rajoną. Ar galėtumėt informuoti kauniečius kokios kenksmingos cheminės ir kancerogeninės medžiagos susidarė gaisro metu ir kaip toli jos pasklido, kokia jų koncentracija buvo įvairiose miesto rajonuose ir kaip tai paveiks kauniečių sveikatą?

Anonimas

Kietųjų dalelių koncentracija padidėjusi visoje Lietuvoje. Nes visur pradėti kelio dangų remontai. Mat per šaltą orą darbininkai nenorėjo dirbti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS