Kauno senamiestyje rengiamos „Kiaušiniautojų varžytuvės“ | Diena.lt

KAUNO SENAMIESTYJE RENGIAMOS „KIAUŠINIAUTOJŲ VARŽYTUVĖS“

  • 4

„Kiaušiniautojų varžytuvės“, XXXVI tarptautinio folkloro festivalio „Atataria lamzdžiai“ mažasis renginys, papildys tradicinės, kasmet prie Kauno pilies rengiamos šventės „Vaikų Velykėlės“ programą. Šventė, kurią surengti padeda ir Kauno miesto savivaldybė, Senamiestyje vyks sekmadienio popietę.

Per „Vaikų Velykėles 2022“ Kauno pilies prieigose pabirs mažieji kiaušiniautojai, atvykę iš Kėdainių rajono Krakių miestelio, taip pat – Kaišiadorių rajono Žiežmarių miestelio, gausus būrys šventės dalyvių bus iš Kauno miesto bei rajono.

„Visi jie smagiai varžysis sakydami oracijas, dainuodami, porindami būtas ir nebūtas istorijas, muzikuodami bei ridendami margučius. O kad mažųjų linkėjimai išsipildytų, šeimininkams teks dosniai atsidėkoti ne tik margučiais“, – primena „Kaišiniautojų varžytuvių“ ir pačios „Vaikų Velykėlių“ šventės organizatoriai iš Kauno tautinės kultūros centro, kurio veiklą finansiškai remia Lietuvos kultūros taryba. Tarp kitų šio centro rėmėjų yra ir naujienų agentūra ELTA.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Smagumėlis

Kaune per anksti pakelbta šildymo sezono pabaiga, bus šalta, drėgna, buvo galima palaukti dar savaitę iki gegužės pradžios. Prasidės ligos, kosuliai, visi vaikščios sloguodami, apsisnargliavę ir be kaukių, net covidiniams nebus saviizoliacijos ir kaukių.

yja

puiki pramoga vaikučiam per atvelykį, kitaip dar vadinamą vaikų velykėlėmis. Daugiau tokių pramogų mūsų mažyliams

Morgana

Šaunu , tai vaikų Velykėlės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS