Kauno seniūnaičiams – nemokamas viešasis transportas | Diena.lt

KAUNO SENIŪNAIČIAMS – NEMOKAMAS VIEŠASIS TRANSPORTAS

  • 16

Daugiau kaip pusšimtis seniūnaičių Kaune, dirbančių savanoriškais pagrindais, pirmieji šalyje sulaukė lengvatų. Kaunas bendruomenių atstovams suteiks galimybę viešuoju transporto naudotis nemokamai. Sprendimas patvirtintas antradienį vykusiame tarybos posėdyje. Naudotis išskirtine galimybe 58 kauniečiai galės nuo gruodžio mėnesio.

„Ilgą laiką seniūnaičių visuomeniniais pagrindais atliekamas darbas nebuvo tinkamai vertinamas. Jie yra mūsų svarbūs partneriai, kurių pagrindinė misija – telkti bendruomenes, joms atstovauti. Ir tai yra labai susiję su kelionėmis mieste, todėl nuo šiol viešojo transporto išlaidos jiems bus kompensuojamos“, – teigė Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Šiuo metu gaminamus specialius vardinius bilietus seniūnaičiams planuojama įteikti per keletą artimiausių savaičių.

Pasak R. Šnapštienės, seniūnaičiai yra savotiški ambasadoriai – jungtis tarp savivaldos ir gyventojų, todėl jų darbas privalo būti deramai įvertintas. Artimiausiu metu šiems bendruomenių atstovams numatoma surengti mokymus.

„Seniūnaičiai turi žinoti socialines savo teritorijos problemas, prisidėti prie renginių organizavimo, būti ne tik jautrūs, bet ir aktyvūs. Žiemą organizuojami mokymai jiems leis įgyti papildomų žinių apie miesto valdymą, savo funkcijas, įstatyminę bazę“, – sakė Panemunės seniūnė Rasina Žolynienė.

Šį rudenį Kaune įvyko seniūnaičių rinkimai, kuriuose buvo galima balsuoti tiek seniūnijose, tiek internetu. Pastarasis modernus ir patogus elektroninis būdas pasitelktas jau antrą kartą.

Seniūnaitis – tai gyvenamosios vietos bendruomenės atstovas, kurio uždavinys – rūpintis bendruomenės interesais ir atstovauti bendruomenei seniūnijoje, savivaldybėje bei savivaldybės teritorijoje veikiančioje valstybės įstaigose.

GALERIJA

  • Kauno seniūnaičiams – nemokamas viešasis transportas
  • Kauno seniūnaičiams – nemokamas viešasis transportas
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Anonimas

Dar cia reikia kzkokiu senunaiciu beprociu anigdotai tas kaunas

Cirkas

Teisingai komentuoja, kai pati išsikėlė savo kandidatūrą ir išrinkta iš vieno kandidato vienu balsu.. Nieko neveikia antra kadencija,bet vis "garbės" mažai.Tegul parašo bent vienas seniūnaitis - KĄ NUVEIKĖ?Seniūnijos mieste nieko neveikia, o čia dar vienas buvusiųjų valdžioje cirkinimasis

Cirkas,Rinkimai vyko kaip visada

1 is 1.Pato issikele,pati ir prabalsavo!!!Va ir isrinkti seniunaiciai. Cirkas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS