Kauno socialdemokratams nepavyko išsirinkti naujo vado | Diena.lt

KAUNO SOCIALDEMOKRATAMS NEPAVYKO IŠSIRINKTI NAUJO VADO

Kauno socialdemokratai, LSDP Kauno skyriaus ataskaitinėje rinkiminėje konferencijoje posėdžiavę pusę dienos, taip ir neišsirinko naujo skyriaus pirmininko.

Į Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Kauno skyriaus pirmininko pareigas buvo iškelti septyni kandidatai: iki šiol skyriaus pirmininko pareigas ėjusi Orinta Leiputė, du jos pavaduotojai – Kauno sporto halės direktorius Giedrius Bielskus ir Tomas Gadišauskas, du Kauno miesto tarybos nariai – verslininkas Židrūnas Garšva (jis yra ir Socialdemokratų frakcijos Kauno taryboje seniūnas) ir savivaldybės įmonės darbuotojas Darius Razmislevičius; buvusi Seimo narė Birutė Vėsaitė ir Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

O.Leiputė, B.Vėsaitė ir R.Rabačius savo kandidatūras atsiėmė. Aršiausia kova užvirė tarp G.Bielskaus ir Ž.Garšvos, kurie pirmajame rinkimų ture surinko panašų skaičių delegatų balsų. Antrajame ture abu socialdemokratai pelnė tiek pat partijos bičiulių simpatijų – po 113 balsų.

„Antrajam turui pasibaigus lygiosiomis, statutas įpareigoja daryti pauzę konferencijoje ir skelbti naujus rinkimus. LSDP Etikos ir procedūrų komisija turės išaiškinti, ar naujuose rinkimuose iš naujo bus registruojami ir kandidatai, ar vis dėlto juos organizuosime nuo tam tikro vėlesnio etapo“, – aiškino O.Leiputė.

Kada bus organizuojami nauji skyriaus pirmininko rinkimai ir pratęsta konferencija, partijos skyriui laikinai likusi vadovauti O.Leiputė negalėjo tiksliai pasakyti. Pasak jos, naują skyriaus pirmininką reikėtų išsirinkti iki balandžio vidurio.

„Turiu aiškų veiklos planą. Mano tikslas – pokyčiai, tai yra reformuoti LSDP Kauno miesto skyrių, sutelkti visus bičiulius aktyviai veiklai, puoselėti socialdemokratines vertybes ir didinti skyriaus aktyvumą miesto politiniame gyvenime“, – savo kreipimesi į konferencijos dalyvius rašė G.Bielskus, žadėjęs kartu su partijos kolegomis kurti socialiai teisingą kairiąją politinę aplinką.

Jis priminė organizuojantis didelės apimties nemokamus sveikatingumo renginius, tokius kaip „Judėk sveikai“ ar „Ąžuolyno bėgimas“, aktyviai bendradarbiaujantis su Kauno akademine bendruomene, nevyriausybinių organizacijų atstovais.

Antram rinkimų turui pasibaigus lygiosiomis, politikas neslėpė tikėjęsis laimėti šiuos rinkimus. „Tikėjausi geresnio rezultato“, – sakė jis.

Kitas kandidatas Ž.Garšva savo prisistatyme akcentavo tai, kas partijoje blogai. „Visai neseniai (...) išgirdau vertinimą, kad socialdemokratai pasiekę dugną. Ir prisiminiau perskaitytą sentenciją. Labai sėkmingo žmogaus kartą paklausė: ką labiausiai įsimintino esate pasiekęs per savo karjerą? Jis atsakė – dugną. Labai nuoširdžiai tikiu, kad stipriai atsispyrę nuo dugno mes kartu galime nutolti nuo jo negrįžtamai“, – visiems dalintame savo rašytiniame prisistatyme teigė Ž.Garšva.

„Kauno diena“ rašė, kad Ž.Garšva buvo užsitraukęs partijos kolegų nemalonę, kai viename socialiniame tinkle juos apdergė, skelbdamas, kad partija Kaune tėra „kišeninis Visvaldo Matijošaičio filialas.“

Susidaro įspūdis, kad pastaraisiais metais ne itin gerai Ž.Garšvai sekasi ir versle. Prieštaringai vertinamo politiko bendrovė „Dextera“ įtariama nesumokėjusi daugiau kaip 500 tūkst. eurų mokesčių. Vilniaus apygardos administracinis teismas yra paskelbęs nepalankų sprendimą bendrovės „Dextera“ byloje. Praėjusiais metais teismas paliko galioti Mokestinių ginčų komisijos prie Vyriausybės sprendimą, kuriuo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) atlikto patikrinimo išvados meta šešėlį apie nuslėptus mokesčius. Tokios išvados buvo apskųstos ir Ž.Garšvos bendrovė siekė atsikratyti VMI priskaičiuotų įpareigojimų. Pagal padarytus pažeidimus „Dextera“ valstybei turėtų sumokėti beveik 700 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio, baudų ir delspinigių.

Konferencijoje pristatyta ir LSDP Kauno skyriaus tarybos ataskaita. O.Leiputės pasirašyta ataskaita pradedama praėjusios Seimo kadencijos valdančiosios daugumos naudota retorika. „LSDP visada buvo ir bus įtakingiausia ir stipriausia politinė jėga“, – rašoma ataskaitoje, tarsi norint įkvėpti politinio olimpo dugne atsidūrusius partijos kolegas.

Į Seimą neperrinkta O.Leiputė šiuo metu eina Kauno mero patarėjos pareigas. Paklausta, kodėl atsiėmė savo kandidatūrą, nepanoro siekti skyriaus pirmininko posto dar vienai kadencijai, politikė atsakė: „Skyriaus pirmininke dirbau aštuonerius metus. Tai – pakankamai ilgas laikotarpis. Dabar atėjo metas kitiems darbams.“

Ji nesutiko su Ž.Garšvos teiginiais, kuris LSDP Kauno skyrių išvadino „kišeniniu Visvaldo Matijošaičio filialu“. „Kauno miesto taryboje socialdemokratai, kaip ir liberalai, yra valdančiojoje koalicijoje su „Vieningu Kaunu“, ir socialdemokratų pozicija yra išklausoma. O jei kas nors ne taip, yra kažkokių problemų, tai būtent Ž.Garšva turėtų jas spręsti, nes jis yra LSDP frakcijos miesto taryboje seniūnas“, – sakė O.Leiputė, atskleisdama vidinius LSDP Kauno skyriaus narių nesutarimus.

Komentuodama Ž.Garšvos teiginį dėl to, kad socialdemokratai ruošiasi lipti iš duobės, politikė pakomentavo taip: „Šis laikotarpis nėra lengvas socialdemokratams. Tai persiduoda ir į partijos skyrius. Tačiau LSDP yra nariais gausiausia partija. Turime stiprių, iniciatyvių žmonių – manau, kad šis laikotarpis yra laikinas procesas.“

GALERIJA

  • Rinkimai
  • Rinkimai
  • Rinkimai
  • Rinkimai
  • Rinkimai
  • Rinkimai
  • Rinkimai
  • Rinkimai
  • Rinkimai
  • Rinkimai
  • Rinkimai
  • Rinkimai
  • Rinkimai
  • Rinkimai
  • Rinkimai
  • Rinkimai
  • Rinkimai
  • Rinkimai
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Adas

Naujas vejas Kauno socdemu sk

Nu va

Bent padoru issirinkot

nuomone

Gal uz kotletus kai kurie balsavo... jei socdemai išsirinks Garsva - geriau is karto uzdaryti skyriu. Ką ten normalių vyrų nėra?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS