Kauno stadiono griovimo darbai baigti, statybininkai jungia aukštesnę pavarą | Diena.lt

KAUNO STADIONO GRIOVIMO DARBAI BAIGTI, STATYBININKAI JUNGIA AUKŠTESNĘ PAVARĄ

  • 29

Per žiemą Kaune esančio senojo S. Dariaus ir S. Girėno stadiono griovimo darbus užbaigę statybininkai jungia aukštesnę pavarą. Jau pradėti būsimiems pamatams skirtų polių ir parkavimo aikštelių įrengimo darbai. Artimiausiu metu į statybvietę atvyks daugiau nei 100 statybininkų iš Turkijos.

„Pasiruošimas svarbiausiems konstrukcijų įrengimo darbams – taip galima apibūdinti mūsų kasdienybę. Matininkai matuoja aukščius, tikslina būsimų parkavimo aikštelių ribas. Darbininkams jau paruošti mobilūs nameliai. Iki vasaros čia plušės apie 100 žmonių iš Turkijos. Dabar visas dėmesys skirtas polių kalimui bei kasimo darbams – darbai jau įpusėjo. Taip pat beveik baigti kasimo darbai, skirti automobilių stovėjimo aikštelės ir VIP tribūnų pagrindui paruošti“, – kalbėjo bendrovės „Kayi Construction“ projekto vadovo pavaduotojas Alperas Dedeoglu. Artimiausi laukiantys darbai – požeminio vamzdyno bei drenažo sistemų įrengimas. Tuo pačiu metu vyks ir VIP tribūnų betonavimas bei stovėjimo aikštelių pamato klojimas.

Kauno skelbtą stadiono konkursą laimėjusi bendrovė „Kayi Construction“ patenka tarp 200 didžiausių pasaulio statybos kompanijų. Šiuo metu jos vykdomų projektų vertė siekia 1,5 mlrd. eurų. 2009 metais ši kompanija pastatė Vilniuje veikiantį prekybos centrą „Ozas“. Įmonės klientų sąraše yra tokios kompanijos kaip IKEA, „Volkswagen“, „Renault“, „Beko“, „Marriot“ ir „Pirelli“.

Planuojama, kad S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos darbai bus užbaigti 2020 metų pavasarį. Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu. Išskirtinis projekte numatytas sprendimas – iš medžio sukurta fasadinė stadiono dalis, paslėpsianti betonines tribūnų konstrukcijas. Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

GALERIJA

  • Kauno stadiono griovimo darbai baigti, statybininkai jungia aukštesnę pavarą
  • Kauno stadiono griovimo darbai baigti, statybininkai jungia aukštesnę pavarą
  • Kauno stadiono griovimo darbai baigti, statybininkai jungia aukštesnę pavarą
  • Kauno stadiono griovimo darbai baigti, statybininkai jungia aukštesnę pavarą
  • Kauno stadiono griovimo darbai baigti, statybininkai jungia aukštesnę pavarą
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (29)

...

Tam BBD tik griaut viską sekas (na, DAR prichvatizuot); tam, kas būtų naudinga Kaunui, jis TOTALIAI (piktybiškai!) negabus.

Žilvinas Ručys

kiek suprantu visi komentarai subinlaižių , kurie į stadione net nesilankė , ir jiems net neįdomu kokios neigiamos finansinės pasėkmės laukia miesto . Nekiškit čia arenos ,dar reiktu paskaičiuoti pajamas ir kam jos atitenka , plius ta arena iš išorės eilinis tvartas .Lietuvos priešas meras su taryba , tik dėl asmeninių norų kad apsilankyti vip ložėje vieną kart per metus ar šeip turtingui seniui nėra kur asmeninių pinigų leisti ( siūlau karsto vidų išsiklijuoti ) , meras tik garbėtroška , nusprendė už Lietuvos pinigus pasistatyti sau ir kitiems turtingiems po šiltą kėdę , Lietuvos žmonių sąskaita . O tai kad stadionas apleistas , tai čia kalti valstybės tarnautojai neatlikinėja savo pareigų , bet jų nieks nekrutina , nes niekam neįdomu tie kas daro valstybei žalą. Nei vienas , net nepasakot kaip atsipirks išlaidos , nes jums neįdomu nes ne kas kitkas o atmatos kurie tesirūpina asmenine nauda . Labai įdomu ekspertų nuomonė dėl pastato saugumo , kur metalo ir betono konstrukcijos 1979m

to pilietis

tu ne pilietis , tu subinlaižys. Ar žinai kiek renginių buvo stadione ? Ar žinai kiek buvo nupirkta bilietų ? juokas ima kai subinlaižiai komentuoja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS