KTU skelbia konkursą rektoriaus pareigoms užimti | Diena.lt

KTU SKELBIA KONKURSĄ REKTORIAUS PAREIGOMS UŽIMTI

  • 3

Kauno technologijos universitetas (KTU) pirmadienį paskelbė tarptautinį konkursą rektoriaus pareigoms užimti.

Pretendentų į rektoriaus pareigas paraiškos priimamos iki kovo 10 dienos, pranešė universitetas.

Rektorius renkamas penkerių metų kadencijai. 2018 metais į šias pareigas išrinktas dabartinis rektorius Eugenijus Valatka.

Tikimasi, kad naujai išrinktas KTU rektorius darbą pradės rugpjūčio 10 dieną.

Konkurse gali dalyvauti tik nepriekaištingos reputacijos asmenys, turintys mokslo laipsnį, arba pripažinti menininkai, turintys pedagoginės ir vadybinės patirties. Kandidatuoti į rektoriaus pareigas gali ir universitete nedirbantis asmuo.

„KTU – vienas lyderiaujančių universitetų, nuolat vystantis naujoves ir stebinantis visuomenę savo mokslininkų ir studentų pasiekimais ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Tad rektorius tokiame universitete turi būti ryžtingas, iniciatyvus, mokantis efektyviai bendradarbiauti tiek su verslo bei mokslo ir studijų organizacijomis, tiek ir su valdžios institucijomis, – pranešime cituojamas KTU tarybos pirmininkas, bendrovės „Teltonika IoT Group“ vadovas Arvydas Paukštys.

Jis pabrėžia, kad svarbi vadovo pareiga yra ir universiteto bendruomenės narių sutelkimas, gebėjimas motyvuoti juos „siekti ambicingų tikslų ir vesti Universitetą pirmyn“.

Norintieji dalyvauti konkurse turi pateikti užpildytą prašymą, deklaraciją apie atitiktį nepriekaištingos reputacijos reikalavimui ir dėl interesų konflikto atskleidimo, savo gyvenimo aprašymą, mokslo laipsnio suteikimą liudijančio dokumento kopiją, dokumentus, įrodančius pedagoginę ir vadybinę patirtį.

Pageidaujama, kad pretendentai nurodytų veiklos gaires, suformuluotas pagal universiteto strategiją. Galima pateikti ir kitus dokumentus ir duomenis, kuriuos, pretendento nuomone, tikslinga pateikti.

Pasibaigus dokumentų teikimo terminui, vyks rinkimų komisijos posėdis, nuo kurio per mėnesį bus organizuojamas ir Senato posėdis – jame bus tvirtinamas reikalavimus mokslinei veiklai atitinkančių pretendentų sąrašas.

Vėliau atrinkti kandidatai, atitinkantys visus keliamus reikalavimus, prisistatys ir pristatys savo vizijas bendruomenei atvirame posėdyje. Galutinį sprendimą dėl konkurso nugalėtojo KTU taryba priims uždarame posėdyje, kuris turi įvykti ne vėliau kaip 20 kalendorinių dienų po atviro posėdžio.

Tikimasi, kad naujai išrinktas KTU rektorius darbą pradės rugpjūčio 10 d. Detalesnę informaciją galima rasti čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Purmaliai

tiktu sovietinis profesorius kgb atsargos .

O

kur tas vakcinuotas-edukuotas, kur kasdien laikrasti vaidenos?

Stebėtojas

Vėl Petrą Plagyjotą rinks?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS