Kauno teismas imasi kyšininkavimu kaltinamo V. Šiliausko bylos | Diena.lt

KAUNO TEISMAS IMASI KYŠININKAVIMU KALTINAMO V. ŠILIAUSKO BYLOS

  • 16

Kauno apygardos teismas pirmadienį ketina atverti kyšininkavimu kaltinamo buvusio Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko bylą.

Ši byla teismą pasiekė liepos pabaigoje.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, eidamas minėtas pareigas V. Šiliauskas 2021–2022 metais savo naudai pats tiesiogiai reikalavo ir priėmė iš vienos uždarosios akcinės bendrovės vadovo kyšius, kurių bendra suma siekia 260 tūkst. eurų.

2022 metų kovą, sulaikius V. Šiliauską, prokuratūra skelbė, kad savivaldybės administracijos direktoriaus namuose rasta 140 tūkst. eurų, kaip manoma, gautų kaip kyšis. Tai, pasak prokuratūros, iki šiol didžiausia Lietuvoje rasta kyšio suma.

Įtariama, kad aštuoniuose nusikalstamos veikos epizoduose kyšiai buvo imami už palankumą ateityje ir teisėtą veikimą, vykdant įgaliojimus, priimant sprendimus, susijusius su Kauno miesto savivaldybės ir minimos bendrovės sutarčių vykdymu ir jų administravimu.

Anksčiau įtarimai šiame tyrime buvo pareikšti ir statybų įmonės „Autokausta“ vadovui Juozui Kriaučiūnui, tačiau jis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

GALERIJA

  • Vilius Šiliauskas
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Anonimas

Nelabai suprantu STT sekė ilga laiką Šiliauską, tai tos vietos kai Matijošaitis duoda nurodymus ištrintos jau..??? Matijošaitis viską žinojo ir kontroliavo, baikit jus čia pusti miglą į akis. Šiliauskas buvo tik paštininkas.

tam prikėlė miestą

ką čia Britanika ,liepų neliks, net suolų Laisvės alėjoje. nuo Vasario 16 iki Kanto g, nėra. TAM, žodžių trūksta, trukdo Kauno gyventojai, Net sovietmečiu suolai buvo prieš pastatą, kuris dabar Savivaldybe vadinasi.. Bet milicininkas žada obeliską savo kolegoms

Mario

Vienareikšmio vertinimo čia negali būti - meras tikrai daug miestui gero padarė, bet Britanikos istorija - labai jau slidi. Ar Šiliauskas tik gelbėjasi šmeiždamas, ar turi ką daugiau - čia ir bus esmė. Nauja Britanika tikrai mero šeimai nenaudinga, o tokia kaip dabar - miestui bėda, tad laukiam teismų sprendimų. Ir ne tik dėl Šiliausko...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS