Kauno turguose – dešimt kartų daugiau pažeidimų nei pernai | Diena.lt

KAUNO TURGUOSE – DEŠIMT KARTŲ DAUGIAU PAŽEIDIMŲ NEI PERNAI

  • 7

Prekybininkai meldžia leisti dirbti, bet taisykles, kaip dirbti saugiai – pamiršta. Tikrintojai turgavietėse randa dešimt kartų daugiau pažeidimų nei pernai. 

Praėjus metams nuo pandemijos pradžios dar ne visi žino, ką privalu turėti ir kaip saugoti save ir kitus. Domėtis reikalavimais nemotyvuoja net didelės baudos – už pakartotinį nusižengimą gresia pusantro tūkstančio eurų.

Kauno stoties turguje, kaip prekybininkai laikosi taisyklių, tikrino viešosios tvarkos pareigūnai. Buvo tikrinama, ar prekybininkai turi dezinfekcinio skysčio, ar dėvi apsaugines kaukes, ar turi taisykles, kaip elgtis galiojant karantinui. Tačiau, vos įžengus į turgavietę, pasipylė pažeidimai.

Jeigu nuobaudų prekybininkas anksčiau neturėjo, pirmą kartą skiriamas įspėjimas. Vėliau, jeigu pažeidimai kartojasi, gali grėsti bauda iki 1,5 tūkst. eurų.

Drabužiais prekiaujanti Astra teisinasi, kad nežino, kokių taisyklių turi laikytis, nors pandemija Lietuvoje trunka jau daugiau nei metus.

„Jeigu atvirai, aš galvojau, kad kiekvienam asmeniškai tos taisyklės nebūtinos“, – LNK.lt žinioms teigė prekybininkė Astra.

Tokių kaip Astra Kauno turguje – ne vienas, viešosios tvarkos pareigūnams užkliūva kas antras prekeivis. Daugiausiai problemų kyla dėl taisyklių neturėjimo. Prekybininkai aiškina, jog pavargo nuo pandemijos.

„Pavargom, bet nieko nepakeisim. Mažai pirkėjų, nėra daug žmonių“, – sakė prekybininkė Rita.

Pareigūnai pastebi, kad didelė dalis prekybininkų netaisyklingai dėvi kaukes. Čia taip pat randama pažeidimų.

„Prekiautojai negali dėvėti permatomų skydelių, kaukės turi būti medicininės – dengiančios tiek nosį, tiek burną. Kaukė turi veidą dengti pilnai, negali būti nuleista ant smakro“, – sakė Prevencijos poskyrio vyriausiasis specialistas Eitvydas Raudonius.

Tikrintojai pastebi, kad pernai tokiu metu tokių pažeidimų buvo vos vienas kitas, o šiemet skaičiai – gerokai didesni.

„Buvo užfiksuoti 69 pažeidimai, taip pat užfiksuota, kad septyni prekybininkai neturėjo leidimų. Iš beveik 70 pažeidimų nubausti tie, kurie piktybiškai nedėvėjo kaukių, tiesiog nereagavo į pastabas, arba pakartotinai darė tuos pačius pažeidimus“, – teigė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rimantas Vilimas.

Greitai seniausia Kauno turgavietė pasikeis neatpažįstamai. Šią vietą savivaldybė perėmė į savo rankas – planuojamas kapitalinis remontas.

„Planuojama fasadinėje turgaus dalyje pakeisti kai kuriuos kioskus, naujomis modulinėmis prekybos sistemomis, naujais konteinerinio tipo paviljonais, taip pat planuojama tvarkyti dangas ir apšvietimą turgavietėje“, – pasakojo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Žadama, kad turgus niekur nedings ir prekybininkams naujų darbo vietų ieškotis nereikės. Atnaujinimo darbai turėtų užtrukti kelerius metus ir kainuos apie 200 tūkst. eurų. 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

baba

Yra produktų, kuriuos pirkčiau turguje, bet į stoties turgų labai nemalonu eiti: prekybininkių kaukės po smakru arba po nosim, atstumų niekas nesilaiko, pirkėjai "lipa" vienas kitam ant nugaros. Brrr...

Ops

Kaip per TV zinias teigia viena ponia,smulkusis verslas jau visiskai pasiruoses prekiauti. )))))))))))

onute

SUTINKU KAD PRODUKTAI PRASTOS NEAIŠKIOS KOKYBĖS NES TEN NIEKS NETIKRINA TIK ANSPAUDA UŽ MĖSOS GABALIUKA UŽDEDA IR EINA PONAS DAKTARAS PRISIUBAGAVES O ŽMONIU SVEIKATA JAM POFIGAI O DĖL KARANTINO PAŽEIDIMU TAI LIETUVIŠKAS PLETKAS AR NORAS APSPJAUDYTI KITA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS