Kauno valdžia neigia kalbas, kad stadiono atidarymas vėluos | Diena.lt

KAUNO VALDŽIA NEIGIA KALBAS, KAD STADIONO ATIDARYMAS VĖLUOS

Kauno mero patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Jarusevičius neigia Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinio sekretoriaus Edgaro Stankevičiaus žodžius, kad Kauno stadiono atidarymas gali gerokai nusikelti. Pasak jo, yra sudėtinga komentuoti vertinimus tų, kurie nesusiję su Dariaus ir Girėno stadiono statybomis ir tiesiogiai nedalyvauja šio projekto įgyvendinime.

„Per kelerius metus čia vykusius darbus svečiai iš Vilniaus gyvai yra matę vos keletą kartų, kai trumpam užsukdavo „parodomiesiems“ vizitams su aukšto rango svečiais iš tarptautinių organizacijų ir drauge įsiamžindavo fotografijose arba nusifilmuodavo vaizdo klipuose. Taigi, natūralu ir suprantama, kad pirmieji įspūdžiai ne visuomet būna gerai apgalvoti“, – Eltai teigė T. Jarusevičius.

Jis aiškino, kad stadioną iš pagrindų atstatantis Kaunas vadovaujasi kompetentingų specialistų konsultacijomis bei siūlymais.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

„Kaip tik šiuo metu laukiame čia viešėjusio UEFA atstovo oficialios ataskaitos su profesionalo pastebėjimais ir įžvalgomis. Tuo metu LFF samprotavimai bei prognozės mums žinomi tik iš federacijos sukurto vaizdo klipo internete“, – sakė Kauno mero patarėjas.

T. Jarusevičius pabrėžia, kad Kauno miesto savivaldybė savarankiškai bendrauja su Europos futbolo federacija – UEFA, nes taip greičiau ir rezultatyviau aiškintis 4 kategorijos stadionui keliamus reikalavimus ir būtinus technologinius niuansus.

Tomas Jarusevičius/Kauno savivaldybės nuotr.

„Dar metų pradžioje supratome, kad laukdami tokios pagalbos iš federacijos, gerokai uždelstume. Nacionalinio masto stadiono Lietuva laukė ir tebelaukia visą nepriklausomybės laikotarpį – jau daugiau kaip tris dešimtmečius. Tai bus pirmas ir kol kas vienintelis toks objektas šalyje“, – tvirtino jis.

Kauno miesto mero patarėjas tikino, kad galėtų paantrinti daugumai interneto komentatorių, jog metas yra susiimti nacionalinei rinktinei su LFF priešakyje, o Kaunas su stadiono statybomis susitvarkys.

Stadiono atidarymo renginio ilgai laukti neprireiks – jis planuojamas šį rudenį.

„Pats metas nacionalinei rinktinei su visa Lietuvos futbolo federacija priešakyje susiimti ir pradėti galvoti apie kokybiškesnį žaidimą bei visų sirgalių taip trokštamus laimėjimus. Kaunas savo ruožtu pasirūpins, kad Dariaus ir Girėno stadionas iki tol tikrai būtų atidarytas bei deramai paruoštas jų pergalingiems pasirodymams, kurių visi tikrai pasiilgome“, – teigė T. Jarusevičius.

„Dėl įžanginių rungtynių tariamės ir su klubinio futbolo atstovais, todėl galime užtikrinti, kad stadiono atidarymo renginio ilgai laukti neprireiks – jis planuojamas šį rudenį“, – pridūrė jis.

Pasėjo abejonių

Po LFF atstovų apsilankymo Dariaus ir Girėno stadione pareikšta, kad pirmųjų futbolo varžybų dar teks palaukti, nors dar vasaros pirmą dieną Kauno meras Visvaldas Matijošaitis skelbė, kad Kaunas pirmauja prieš Vilnių 1:0.

Kas netenkina LFF ir dėl kokių neatliktų darbų dar negalima atidaryti stadiono LNK aiškino E. Stankevičius.

„Ačiū Dievui, kad pagaliau atsiranda stadionas, kuriame Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė po ilgo laiko galės žaisti ir varžytis UEFA atrankos turnyruose. Stadionas gražėja, bet praėjusią savaitę turėjome UEFA inspektoriaus vizitą, pamatėme taisytinus trūkumus, smulkmenas, kurios turėtų būti ištaisytos per artimiausius kelis mėnesius. Rugsėjo pabaigoje planuojame dar vieną vizitą, po kurio oficialiai galėsime gauti UEFA sertifikatą, kuris leis organizuoti tarptautinius renginius“, – kalbėjo E. Stankevičius.

Jo teigimu, Dariaus ir Girėno stadionas dar kol kas neatitinka UEFA standartų, todėl čia negalėtų vykti tarptautinės rungtynės. LFF generalinis sekretorius įvardijo, ko stadionui vis dar trūksta.

„Šiandien yra 16 metrų VAR (Video Assistant Referee) technologija, kuri naudojama tarp rinktinių. Tai yra skubaus vaizdo pakartojimo sistema. Taip pat apšvietimo sertifikatas nėra gautas. Kai bus pabaigti visi stadiono darbai, turėtų būti visi saugumo sertifikatai. Be šitų pagrindinių dalykų tikrai neįmanoma žaisti tarptautinių rungtynių. Kas liečia vietinį čempionatą, pavyzdžiui, „Kauno Žalgirį“, jie galės žaisti anksčiau, nes vietiniame lygmenyje yra mažesni reikalavimai nei juos kelia UEFA. Šiandien mes esame priklausomi nuo UEFA ir nuo jos inspektoriaus vizitų ir ataskaitų pateikimų“, – tvirtino E. Stankevičius.

Edgaras Stankevičius (Dainiaus Labučio/ELTOS nuotr.)

Dariaus ir Girėno stadionas turės ketvirtos kategorijos sertifikatą. Anot pašnekovo, to pakaks nepatirti gėdos priimant užsienio sportininkus. „Siekiamybė yra turėti ketvirtos kategorijos sertifikatą. Tarptautiniu mastu tai bus paprastas šiuolaikiškas stadionas, kitos mažos valstybės turi ir geresnius stadionus. Bet bent jau tokį turėsim ir nebus gėda priimti užsienio svečius, rinktines, atvykstančias varžytis su Lietuvos nacionaline rinktine. Tai nebus tas tikrasis futbolo stadionas – bus kartu su lengvosios atletikos takais, kurie šiek tiek iškreipia visą tą vaizdą, bet tikėkimės, kad visi sertifikatai bus paruošti laiku ir turėsime pirmą ketvirtos kategorijos stadioną Lietuvoje“, – teigė LFF generalinis direktorius.

GALERIJA

  • Kauno valdžia neigia kalbas, kad stadiono atidarymas vėluos
  • Kauno valdžia neigia kalbas, kad stadiono atidarymas vėluos
  • Kauno valdžia neigia kalbas, kad stadiono atidarymas vėluos
  • Kauno valdžia neigia kalbas, kad stadiono atidarymas vėluos
  • Kauno valdžia neigia kalbas, kad stadiono atidarymas vėluos
  • Kauno valdžia neigia kalbas, kad stadiono atidarymas vėluos
  • Kauno valdžia neigia kalbas, kad stadiono atidarymas vėluos
Kauno m. savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (29)

vytautas

mano nuomone ,kiek pamenu pagal matijosaicio pazadus stadionas turejo buti pastatytas 2017m rudeni rungtynems su skotais .

Mukas

Spekit, kodel isores nefotkina ? O tik is toli toli? :)

Aha

gavo kultūringai į liūlį ruslenkių Vilniaus šulas, panorėjęs pasišildyti Kauno puikiais darbais. Be LFF stadioną Kaunas statė, be jos ir atidarys. Geriaus tegul žaidėjais rūpinasi šitie klerkai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS