Kauno vicemeras užleidžia kėdę | Diena.lt

KAUNO VICEMERAS UŽLEIDŽIA KĖDĘ

Socialdemokratas Vasilijus Popovas nusprendė trauktis iš pareigų. Į jo vietą gali atsisėsti vienas iš trijų jo bendražygių.

Sveikata svarbiau

Vakar vicemeras V.Popovas įteikė atsistatydinimo raštą. Politikas tikina, kad apsispręsti pasitraukti iš pareigų lėmė sveikata.

"Dabar darau sveikatos tyrimus, tad nutariau pasitraukti, reikia pasiremontuoti, kad nebūtų taip, kaip merui, nes aš taip pat turiu širdies problemų, yra pakitimų. Sveikata yra brangiau už postus, nes einant šias pareigas tenka dideli krūviai ir įtampa, o tai sveikatos neprideda. Galų gale man jau 60 metų, jau nemažai nugyventa, tad tai ir lėmė tokį sprendimą", – komentavo V.Popovas.

Politikas sakė, kad Kauno miesto taryba galėtų neatleisti jo iš pareigų, jei būtų kiti motyvai, tačiau jis išeina savo noru, tad problemų kilti tikrai neturėtų.

Tokį V.Popovo sprendimą kitą savaitę dar svarstys ir Lietuvos socialdemokratų partijos, kuriai priklauso politikas, Kauno skyriaus taryba.

Kas užims kėdę?

"Gerbiu šį Vasilijaus sprendimą. Jo kuruota švietimo sritis mums yra labai svarbi. Į ją tikimės įpūsti naujos energijos", – taip savo pavaduotojo atsistatydinimą įvertino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

V.Popovui vicemero postas buvo patikėtas socialdemokratams prisijungus prie pernai kovą savivaldybių tarybų rinkimus laimėjusio "Vieningo Kauno" suburtos valdančiosios koalicijos. Šias pareigas V.Popovas ėjo ir praėjusią kadenciją, kai miestui vadovavo konservatoriai ir jų deleguotas meras Andrius Kupčinskas.

Pasikeitus valdančiajai daugumai, mero pavaduotojais kartu su V.Popovu buvo paskirti "Vieningo Kauno" atstovas Povilas Mačiulis ir liberalas Simonas Kairys. Kas užims atsilaisvinusią vicemero kėdę, dar nėra aišku.

Socialdemokratai į šį postą gali deleguoti tris politikus, kurie dirba miesto taryboje. Pirmą kadenciją politiko duonos ragaujantis socialdemokratas Darius Razmislevičius buvo minimas tarp kandidatų į vicemerus ir po 2015 m. pavasarį įvykusių rinkimų. Kitas galimas pretendentas – buvęs Kauno meras Arvydas Garbaravičius.  Mero pavaduotojo kėdę gali užimti ir Socialdemokratų frakcijai šiuo metu vadovaujantis Židrūnas Garšva. "Kauno diena" rašė, kad į miesto tarybą išrinkto verslininko įmonės byla dėl galbūt valstybei nesumokėtų mokesčių pasiekė sostinės teismą.

Dar neapsisprendė

"Prioritetų tikrai negaliu pasakyti, nes pagal mūsų galiojančias taisykles kandidatus į vicemero postą deleguoja skyriaus taryba. Žinoma, kad rinksimės iš frakcijos narių. Aš viena negaliu pasakyti, nes turi būti bendras sprendimas. Artimiausiu metu šį klausimą svarstysime ir siūlymą teiksime koalicijai", – sakė Lietuvos socialdemokratų partijos Kauno skyriui vadovaujanti Orinta Leiputė.

V.Popovas – Kauno savivaldybės senbuvis. Su pertraukomis miesto valdžioje jis dirba nuo 1995 m. Vicemero poste politikas taip pat jau spėjo apsiprasti – pareigas ėjo 3,5 metų.

Anksčiau jis yra dirbęs ir Vyriausybės atstovu Kauno apskrityje.

GALERIJA

  • Kauno vicemeras užleidžia kėdę
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Anonimas

nepateisino pasitikėjimo. Atsakingas už švietimą, bet neįveikė Žaliakalnio medinukės mokyklėlės, kad būtų galima sklypą atlaisvinti verslui Savanorių prospekte. Tai ir turi trauktis?

galu

gale gal uzteksgirtuokliams trinti kedes mums ubagines pensijos o cia savu /patriarchatas mus melzia juk tai dykaduoniai islaikytiniai ir dar buve komunistai visus von is valdzios

taip va

Liepe - tai ir isejo. Gal ir padorus, bet savo zodzio jokio neturejo dabartineje valdzioje. Tai kam toks reikalingas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS